Uunikala kapriskastikkeen kera
Tämä helppotekoinen kalaresepti tulee Panamasta. Tarjoile lisänä leipää ja vihanneksia. Myös peruna tai riisi sopii lisukkeeksi. Kalaksi käy esimerkiksi turska tai mitä tahansa vaalea kala, joko tuoreena tai pakastettuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 1 1/4 kg kokonaista kalaa
- 2 tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 isoa tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 3 rkl kaprista
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa kala. Voit jättää pään paikalleen, mutta poista siinä tapauksessa kidukset. Hiero kala päältä ja sisältä suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Purista valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Puhdista ja hienonna paprika. Sulata puolet voista paistinpannussa ja ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää hienonnettu tomaatti ja paprika sekä kaprikset. Ripottele päälle jauhot ja vesi. Anna kastikkeen hautua, kunnes se saostuu.
3. Nosta kala uunivuokaan ja kaada kastike sen ympärille. Sulata loppu voi ja sivele osa siitä kalan pintaan. Kypsennä kalaa noin 25 minuuttia ja sivele voilla vielä muutaman kerran paistamisen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku