Lipeäkalavanukas

Ylijääneestä lipeäkalasta ja riisistä saat maukkaan arkipäivällisen. Jos sinulla on ylijäänyttä, makeuttamatonta riisipuuroa voit hyvin käyttää sen mukana. Voisula maistuu hyvältä vanukkaan kera.

Kahdelle

  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermamaitoa
  • 2 annosta keitettyä, kylmää riisiä
  • 5-6 dl perattua lipeäkalaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voisulaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna ja kermamaito, mausta kevyesti.

2. Kääntele riisi ja kala munamaitoon ja kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Mausta. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja, kostuta pinta voisulalla.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes vanukas on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!