Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lipeäkalavanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylijääneestä lipeäkalasta ja riisistä saat maukkaan arkipäivällisen. Jos sinulla on ylijäänyttä, makeuttamatonta riisipuuroa voit hyvin käyttää sen mukana. Voisula maistuu hyvältä vanukkaan kera.

Kahdelle

  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermamaitoa
  • 2 annosta keitettyä, kylmää riisiä
  • 5-6 dl perattua lipeäkalaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voisulaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna ja kermamaito, mausta kevyesti.

2. Kääntele riisi ja kala munamaitoon ja kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Mausta. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja, kostuta pinta voisulalla.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes vanukas on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas