Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Silppua kinkku, sipulinvarret ja ruukullinen tuoretta yrttiä pieniksi kuutioiksi.
Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinakolmioille, n. 2 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle pieneksi kuutioitua palvikinkkua, sipulia ja yrttisilppua.
Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Nipistä sauma alas tiiviisti kostutetuin sormin. Voitele sarvet munalla, ripottele pinnalle roseepippureita, unikon- tai seesaminsiemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Vinkki: Leivo kesällä Hortasarvet! Kokeile kesällä sarviin yrttien tilalle pieniä nokkosen, siankärsämön ja / tai voikukan lehtiä. Mikäli haluat välttää lihaa, voit käyttää pelkkää hortaa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy