Mamsellin joulukinkku
Mamsellin joulukinkku on melko maustettua. Kinkun makua sen kun paranee alumiinifolion alla uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 joulukinkkuun
- 4-5 kg joulukinkku
- 1 rkl rouhittua maustepippuria
- ½ rkl rouhittua korianteria
- 1 rkl salviaa
- 4 murustettua laakerinlehteä
- ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.
2. Sekoita pippuri, korianteri, salvia ja laakerinlehtimurut ja taputtele mausteet kinkkuun. Sihtaa päälle pomeranssia.
3. Kääri kinkku alumiinifolioon, pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku ritilälle uunipannun päälle uunin alatasolle.
4. Kinkku on valmis kun sisälämpötila on 70-75 astetta. Ota folio pois ja anna kinkun jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka