Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mamsellin joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mamsellin joulukinkku on melko maustettua. Kinkun makua sen kun paranee alumiinifolion alla uunissa.

1 joulukinkkuun

  • 4-5 kg joulukinkku
  • 1 rkl rouhittua maustepippuria
  • ½ rkl rouhittua korianteria
  • 1 rkl salviaa
  • 4 murustettua laakerinlehteä
  • ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.

2. Sekoita pippuri, korianteri, salvia ja laakerinlehtimurut ja taputtele mausteet kinkkuun. Sihtaa päälle pomeranssia.

3. Kääri kinkku alumiinifolioon, pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku ritilälle uunipannun päälle uunin alatasolle.

4. Kinkku on valmis kun sisälämpötila on 70-75 astetta. Ota folio pois ja anna kinkun jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku