Koko Suomi leipoo: Aperol spritz -leivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Keksipohja
- 250 g ohuita manteli-appelsiini -keksejä
- 100 g voita
Reuna
- 300 g valkoisia Candy Meltsejä
Appelsiini-mascarpone täyte
- 300 g appelsiinituorejuustoa
- 200 g mascarponea
- 4 dl Flora Kuohu
- 1 rkl Aperolia
- 2 rkl Proseccoa
- 2 kpl appelsiinin raastettua kuorta
- 4 liivatelehteä
- 200 g valkosuklaata
Aperolkiisseli
- 80 g appelsiinimehua
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl Aperolia
- 40 g voita
- 1 keltuainen
- 1 kananmuna
- 110 g sokeria
- Punaista pastaväriä
Pursotus
- 2 dl Flora kuohu
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- Oranssia pastaväriä
Koriste
- 1 appelsiini
- 150 g isomaltoosia
Tarjoiluun
- Lasilliset proseccoa
Valmistusohje
OHJE: Valmista leivoksien muotit. Leikkaa reunakalvosta sen pituisia osia, jotka sopivat leivosmuotin sisäpuolelle niin, että kalvon reunat menevät limittäin. Aseta saumakohtaan teippi.
Sulata CandyMeltsit mikrossa ja spatulaa apuna käyttäen vala reunakalvojen sisäpuolelle Meltsreunus. Tärkeää, ettei reunus ole liian ohut, jotta se ei halkeile, kun reunakalvot poistetaan.
Murskaa keksit suljettavan muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan kanssa. Muottia reunakalvon ulkopuolella apuna käyttäen jaa keksimurska tasaisesti muotteihin. Painele esim. maustepurkin avulla seos tasaiseksi reunakalvon alaosaan.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Raasta appelsiinin kuori. Mittaa kattilaan valmiiksi prosecco ja Aperol. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, mascarpone ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana joukkoon. Kuumenna kattilassa olevat prosecco ja Aperol kiehuvaksi ja sulata seokseen liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois. Kaada ohuena nauhana liivatteet täytteeseen ja pyöräytä vielä nuolijalla kaikki ainekset sekaisin. Jaa tasaisesti vuokiin ja siirrä jäähtymään.
Valmista kiisseli. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita. Kuumenna seos miedolla lämmöllä kattilassa ja kun seos muodostaa isoja kuplia, on kiisseli valmis. Jäähdytä.
Valmista päälle tuleva pursotus. Vatkaa Flora Kuohu ja lisää siihen tuorejuusto. Värjää massa kevyesti pastavärillä. Siirrä kahteen eri pursotinpussiin, joissa eri kokoiset tähtityllat.
Leikkaa päälle tulevia koristeita varteen appelsiinista viipaleita (10 kpl) ja siirrä ne silikonialustan päälle. Työnnä viipaleeseen hammastikku. Sulata isomaltoosi kattilassa ja anna hetki jäähtyä. Kaada isomaltoosia jokaisen viipaleen päälle ja pidä huoli, että ”tikkarit” pysyvät erillään. Anna jäähtyä.
Ota jäähtyneet leivokset jääkaapista ja pursota leivosten päälle kerma-tuorejuusto -seosta. Tökkää päälle vielä appelsiinitikkarit. Irrota reunakalvot. Tarjoile kiisselin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti