Koko Suomi leipoo: Mariamin Ti amo

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps8_7584
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

Kindersydän

  • 3 kpl Kinder Bueno patukkaa
  • 50 g mascarpone
  • 100 g pakastevadelma
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl gelatiinijauhe
  • 1rkl vettä

Pistaasikakku

  • 125 g Valio voita
  • 125 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • n. 110-130 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2,5 dl pistaasipähkinää
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2 tl machajauhetta
  • 0,5 dl Valio maustamatonta jugurttia
  • 0,5 dl Valio täysmaitoa
  • 1 rkl vanilja-aromia

Nutellamousse

  • 100 g nutellaa
  • 50 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl Valio kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä

Mirror glaze

  • 170 g tummaa suklaata (47%)
  • 150 g sokeria
  • 75ml + 1rkl vettä
  • 5 g gelatiinijauhe
  • 100 g kondensoitu maito

Koristeet

  • 30 kpl tuoretta vadelmaa
  • 1dl pistaasipähkinöitä
  • 50 g valkosuklaata
  • lehtikultaa

Valmistusohje

KINDERSYDÄN: Aja patukat rouheaksi yleiskoneella. Sekoita mascarponen joukkoon. Pistä massa pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pala niin, että halkaisija on reilu 1cm kokoinen. Työnnä jäätelötikku pussiin n. puoleen väliin ja vedä hitaasti pois samalla pursottaen niin, että tikun ympärille jää massaa. Aseta tikut tarjottimelle ja jäähdytä mahdollisimman kylmäksi.

Laita gelatiinijauhe turpoamaan veteen. Keitä vadelmat kuumaksi ja paseeraa ne. Sulata gelatiini mikrossa ja yhdistä vadelmamehuun. Anna hieman jäähtyä. Valele tai dippaa kinderpuikot kauttaaltaan vadelmamehussa ja pistä takaisin kylmään.

PISTAASIKAKKU: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Paahda pistaasipähkinöitä hetki kuumalla ja kuivalla pannulla, rouhi ne yleiskoneella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita massan joukkoon.

Lisää lopuksi jugurtti, maito ja vanilja-aromi. Levitä massa n. puolen sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja paista uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa pohjasta 10 kpl suorakaiteen muotoisia palaisia niin, että ne mahtuvat jäätelömuotteihin.

NUTELLAMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita nutella tuorejuuston sekaan.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatteet sinne. Kaada ohuena nauhana nutella-tuorejuustomassaan samalla sekoittaen. Lopuksi vatkaa vaahdotettu kerma joukkoon.

MIRROR GLAZE: Sekoita gelatiinijauhe 1rkl veden kanssa. Laita sokeri, vesi ja kondensoitu maito kattilaan. Kuumenna, mutta älä keitä. Kuumenna gelatiini mikrossa niin, että se on nestemäistä ja lisää joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa jonka jälkeen aja massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Siirrä kuorrute toiseen astiaan ja peitä pinta kelmulla. Anna jäähtyä ennen käyttöä n. 40 asteiseksi.

KOKOAMINEN: Laita jokaiseen muottiin (10kpl) vajaa puolilleen nutellamoussea. Aseta sitten kinderpuikot paikalleen ja täytä nutellamoussella muotit melkein täyteen. Laita jokaiseen pistaasikakkupohja palanen niin, että sen pinta tulee samalle tasolle muotin reunan kanssa. Tasoita lastalla ja tarvittaessa lisää nutellamoussea. Jäädytä. Aseta jäätyneet leivokset oikein päin jäähdytysritilälle ja kuorruta ne mirror glazella kauttaaltaan.

KORISTELU: Sulata valkosuklaa. Laita se pursotinpussiin jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota ohuita raitoja leivosten päälle. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Koristele tuoreilla vadelmilla, pähkinöillä ja lehtikullalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!