MACARONKUORET: Ensin vedä mantelijauhe ja tomusokeri myllyn läpi oikein hienoksi jauheeksi. Sitten siivilöi se vielä, jotta isoimmat mantelinpalaset eivät joudu taikinaan. Sekoita hienon jauheen joukkoon valkuaiset ja sininen elintarvikeväri. Laita kelmu tai kansi päälle, jotta massa ei kuivu.
Mittaa isoon kulhoon valkuaiset ja pieneen kulhoon sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon vähitellen.
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä seosta, kunnes tämä on 120c. Sitten kaada sokerisiirappi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon.
Nyt sekoita mantelimassa varovasti käännellen valkuaisvaahdon sekaan. Varo sekoittamasta liikaa!
Ota pursotinpussi, jossa on pienehkö pyöreäkärkinen tylla. Sivele kaksi pitkittäistä viivaa pursotinpussin sisäpuolelle lilalla elintarvikevärillä. Nostele taikina pursotinpussin sisälle. Pursota noin 3cm halkaisijalla olevia ympyröitä pellille. Napauta peltiä pari kertaa pöydän pintaa vasten, jotta isoimmat ilmakuplat tasoittuvat. Ripottele strösseleitä tai kimallejauhetta tähdiksi kymmeneen kuoreen. Anna kuorettua noin puoli tuntia. Paista macaronseja 130 asteessa noin 13 minuuttia.
Kun macaronsit kuorettuvat, valmista täytteet. Ensin kinuski eli mittaa pieneen ja laakeaan kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä, kunnes seos on noin 105c. Sitten sekoita voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada toiseen astiaan jäähtymään ja ripottele vähän sormisuolaa päälle. Jäähdytä hyvin. Vadelmakreemiä varten vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siihen vähitellen tomusokeri. Lopuksi murenna joukkoon pakastekuivatut vadelmat ja sekoita hyvin.
Kun macaron-kuoret on paistettu ja jäähdytetty, on täyttämisen aika. Täytä vain tähdettömät kuoret. Laita nokare kinuskia kuoren keskelle ja sitten pursota tähtityllalla vadelmatäyte päälle. Laita tähdellinen kuori täytetyn kuoren päälle.