KAURAMURUPOHJA: Hienonna kaurahiutaleita kevyesti tehosekoittimessa. Sulata 105 g voita pannulla, ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä sokeri. Paahda hiutaleita pannulla niin kauan, kun hiutaleet ovat saaneet hieman väriä pintaansa ja kaikki voi on imeytynyt niihin. Sekoita hiutaleita koko paahtamisen ajan, etteivät ne pala. Lisää loput 45 g voita pannulle ja anna sulaa kaurahiutaleiden joukkoon. Painele kaurahiutaleet tasaisesti pienien piirakkavuokien pohjille. Käytä apuna lusikkaa, sillä hiutaleet ovat kuumia. Jätä vuoat sivuun jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 150 astetta (kiertoilmauuni).
JUUSTOKAKKUMASSA: Lämmitä kuohukerma sekä kuivattu kamomilla kattilassa kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada neste toiseen astiaan ja vedä muutaman kerran tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sekaisin. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen ranskankerma. Lisää tomusokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja kamomillakerma. Vatkaa hyvin sekaisin. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
MANSIKKATÄYTE: Mittaa tehosekoittimeen mansikat ja sokeri sekä hieman vettä. Aja aineet tehosekoittimella sosemaiseksi.
KOKOA JUUSTOKAKKUSET: Laita vuoat, joihin olet painellut pohjat, uunipellin päälle. Laita jokaisen pohjan päälle 1 tl mansikkatäytettä. Kaada juustokakkumassaa pohjien päälle. Laita jokaisen juustokakkusen päälle vielä 1 tl mansikkatäytettä. Sekoita hieman cocktail
tikulla. Laita juustokakkuset uuniin, ja paista niitä noin 20 minuuttia (kiertoilma). Kun juustokakkuset ovat kypsiä, nosta ne ritilän päälle jäähtymään.
(Valmiin juustokakun kuuluu hyllyä keskeltä, mutta ei näyttää nestemäiseltä. Kokeile kypsyyttä heiluttamalla kakkua kevyesti.)
KORISTELU: Vatkaa kerma ja tomusokeri kunnon vaahdoksi. Mausta kermavaahto raastetulla sitruunan kuorella. Laita kermavaahto jääkaappiin odottamaan.
MANSIKAT PÄÄLLE: Lohko mansikat samankokoisiksi lohkoiksi niin, että jokaisen kakkusen päälle tulee kolme
lohkoa. Tai koristele niin kuin itse haluat.
SOKERIMASSAKUKKASET: Pehmennä tarvittava määrä sokerimassaa pyörittelemällä sitä käsiesi välissä. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi (1-1,5 mm). Ota levystä kukkamuotilla 10 kpl kukkasta. Ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla elävämmän näköisiksi. Värjää tarvittava määrä sokerimassaa keltaiseksi. Pyörittele keltaisesta massasta pieni pallo, joka sopii kooltaan kukan keskustaksi. Litistä
pallo litteämmäksi tiheää sihtiä vasten, jolloin muodostuu kuvio pallon pintaan. Liimaa keskusta paikalleen kukan keskustaksi. Anna kuivua hetki.
LEIVOSTEN VIIMEISTELY: Kun juustokakkuset ovat täysin jäähtyneet, irrota ne varovasti paistovuoista: käy reunat läpi
veitsellä ja leikkaa vuoka auki niin, että saa kakkusen nostettua pois vuoasta veitsellä
pohjasta auttaen. Laita kakkunen leivospaperin päälle. Asettele mansikan lohkot juustokakkusten päälle niin, että leikkauspinta näkyy. Laita kermavaahto pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, ja pursota kakkusten reunoille pieniä tähtiä. Viimeistele sokerimassakukkasilla, sitruunamelissalla ja mintun lehdillä.