Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklainen fudgekakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monien jälkiruokien tapaan tämäkään fudgekakku ei ole terveysruokaa, mutta kerrassaan herkullista se on. Tämä kakku on helpointa tehdä monitoimikoneella, johon voit vain laittaa kaikki ainekset ja ajaa ne tasaiseksi. Kakun voi tehdä käsinkin, jos käyttää valmista mantelirouhetta ja raastaa suklaan taikinan joukkoon.

Suklainen fudgekakku 10 hengelle

  • 200 g laadukasta tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
  • 175 g voita
  • 120 g fariinisokeria
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2 rkl kaakaojauhoa
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 isoa kananmunaa (mieluiten luomua)
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g fudgea (pehmeää toffeeta)
  • crème fraîchea, vaniljajäätelöä tai kuohukermaa

Valmistusohje

Taikinan valmistusohje

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paloittele suklaa, pane se monitoimikoneeseen, lisää voi, sokeri, mantelit, 1 rkl kaakaojauhoa ja suola ja aja tasaiseksi. Lisää munat yksitellen monitoimikoneeseen ja lisää jauhot.Aja uudelleen tasaiseksi taikinaksi.

Kypsennys

Valitse syvä vuoka (n. 25 x 25 cm). Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota se lopuilla kaakaojauhoilla. Ravistele vuokaa, jotta se jauhottuu kauttaaltaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kaavi lastalla kaikki taikina monitoimikoneesta. Paloittele fudge, levitä palaset taikinan päälle ja painele suurimpia paloja taikinan sisään. Pane vuoka uuniin ja kypsennä 18−20 minuuttia.

Ota kakku uunista ja pistä haarukalla sen keskikohtaa. Jos haarukkaan tarttuu hiukan taikinaa, kakku on sopivan kypsä − kakun sisustan tulee olla mehevä ja kostea. Jos kakku vaikuttaa liian löysältä, laita se takaisin uuniin 3−5 minuutiksi.

Tarjoilu

Anna kakun jäähtyä hetki ja tarjoile se lämpimän tahmeana. Fudgekakku on taivaallista crème fraîchen, vaniljajäätelön tai kerman kanssa.

Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi, 2012)

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku