Suklainen fudgekakku
Monien jälkiruokien tapaan tämäkään fudgekakku ei ole terveysruokaa, mutta kerrassaan herkullista se on. Tämä kakku on helpointa tehdä monitoimikoneella, johon voit vain laittaa kaikki ainekset ja ajaa ne tasaiseksi. Kakun voi tehdä käsinkin, jos käyttää valmista mantelirouhetta ja raastaa suklaan taikinan joukkoon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Suklainen fudgekakku 10 hengelle
- 200 g laadukasta tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
- 175 g voita
- 120 g fariinisokeria
- 100 g kuorittuja manteleita
- 2 rkl kaakaojauhoa
- hyppysellinen suolaa
- 4 isoa kananmunaa (mieluiten luomua)
- 150 g vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 100 g fudgea (pehmeää toffeeta)
- crème fraîchea, vaniljajäätelöä tai kuohukermaa
Valmistusohje
Taikinan valmistusohje
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paloittele suklaa, pane se monitoimikoneeseen, lisää voi, sokeri, mantelit, 1 rkl kaakaojauhoa ja suola ja aja tasaiseksi. Lisää munat yksitellen monitoimikoneeseen ja lisää jauhot.Aja uudelleen tasaiseksi taikinaksi.
Kypsennys
Valitse syvä vuoka (n. 25 x 25 cm). Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota se lopuilla kaakaojauhoilla. Ravistele vuokaa, jotta se jauhottuu kauttaaltaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kaavi lastalla kaikki taikina monitoimikoneesta. Paloittele fudge, levitä palaset taikinan päälle ja painele suurimpia paloja taikinan sisään. Pane vuoka uuniin ja kypsennä 18−20 minuuttia.
Ota kakku uunista ja pistä haarukalla sen keskikohtaa. Jos haarukkaan tarttuu hiukan taikinaa, kakku on sopivan kypsä − kakun sisustan tulee olla mehevä ja kostea. Jos kakku vaikuttaa liian löysältä, laita se takaisin uuniin 3−5 minuutiksi.
Tarjoilu
Anna kakun jäähtyä hetki ja tarjoile se lämpimän tahmeana. Fudgekakku on taivaallista crème fraîchen, vaniljajäätelön tai kerman kanssa.
Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi, 2012)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"