Taikinan valmistusohje
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paloittele suklaa, pane se monitoimikoneeseen, lisää voi, sokeri, mantelit, 1 rkl kaakaojauhoa ja suola ja aja tasaiseksi. Lisää munat yksitellen monitoimikoneeseen ja lisää jauhot.Aja uudelleen tasaiseksi taikinaksi.
Kypsennys
Valitse syvä vuoka (n. 25 x 25 cm). Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota se lopuilla kaakaojauhoilla. Ravistele vuokaa, jotta se jauhottuu kauttaaltaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kaavi lastalla kaikki taikina monitoimikoneesta. Paloittele fudge, levitä palaset taikinan päälle ja painele suurimpia paloja taikinan sisään. Pane vuoka uuniin ja kypsennä 18−20 minuuttia.
Ota kakku uunista ja pistä haarukalla sen keskikohtaa. Jos haarukkaan tarttuu hiukan taikinaa, kakku on sopivan kypsä − kakun sisustan tulee olla mehevä ja kostea. Jos kakku vaikuttaa liian löysältä, laita se takaisin uuniin 3−5 minuutiksi.
Tarjoilu
Anna kakun jäähtyä hetki ja tarjoile se lämpimän tahmeana. Fudgekakku on taivaallista crème fraîchen, vaniljajäätelön tai kerman kanssa.
Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi, 2012)