Koko Suomi leipoo: Bookie
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Pullataikina
- 3 dl maitoa
- 30 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- n. 8–9 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 100 g voita
Cookietaikina
- 150 g voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 1/4 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 3 1/4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 100 g valkosuklaata
- 50 g tummaa suklaata
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- = n. 3 dl sattumia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl pehmeää voita
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 20 g suklaarouhetta
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Valmista pullataikinan kohotessa cookietaikina. Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat (säästä vähän suklaarouhetta koristeluun). Taputtele taikina suorakaiteen muotoon ja laita hetkeksi kylmään.
Kun pullataikina on kohonnut, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Kauli taikina n. 20x30 cm kokoiseksi levyksi. Kauli tai taputtele jauhoja apuna käyttäen myös cookietaikina levyksi, se voi olla kooltaan n. 20x25 cm. Nosta taikina pullataikinan päälle ja rullaa taikinat napakaksi rullaksi. Leikkaa taikina viipaleiksi ja nosta leivinpaperille. Anna kohota n. 15 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi ja levitä bookieiden päälle. Koristele suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku