Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Bookie

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_5_BEAUTYSHOT_HYBRIDILEIVONNAISET_KUVA_ANNA_GREUS-1
Julkaistu 04.12.2019 09:41

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pullataikina

  • 3 dl maitoa
  • 30 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 8–9 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g voita

Cookietaikina

  • 150 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 1/4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • = n. 3 dl sattumia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl pehmeää voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 20 g suklaarouhetta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Valmista pullataikinan kohotessa cookietaikina. Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat (säästä vähän suklaarouhetta koristeluun). Taputtele taikina suorakaiteen muotoon ja laita hetkeksi kylmään.

Kun pullataikina on kohonnut, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

Kauli taikina n. 20x30 cm kokoiseksi levyksi. Kauli tai taputtele jauhoja apuna käyttäen myös cookietaikina levyksi, se voi olla kooltaan n. 20x25 cm. Nosta taikina pullataikinan päälle ja rullaa taikinat napakaksi rullaksi. Leikkaa taikina viipaleiksi ja nosta leivinpaperille. Anna kohota n. 15 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi ja levitä bookieiden päälle. Koristele suklaarouheella.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo