Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

pulla
Suolakaramellitäytteiseen laskiaispullaan sopivat myös mansikat.Juliana Hokkanen
Julkaistu 21.02.2025 16:45

MTV LIFESTYLE

Kun haluat vaihtelua laskiaispullan täytteeseen, testaa Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Juliana Hokkasen resepti.

Suolakaramelliganache

  • 105 g sokeri
  • 35 g sulatettu voi
  • 2 dl kuohukerma
  • 12 g glukoosi
  • 130 g karamellisuklaa/maitosuklaa
  • 3 g suola

Lisäksi

  • 5 dl vispikerma

Valmistusohje

  1. Aloita tekemällä kuivakaramelli. Laita kattilaan sokeri ja anna sen sulaa niin kauan, kunnes muuttuu kullanruskeaksi. VARO, ETTEI PALA!
  2. Lisää sulatettu voi.
  3. Lämmitä kerma ja glukoosi.
  4. Lisää kerma + glukoosi sulatetun sokerin sekaan hyvin sekoittaen.
  5. Poraa seos: sekoita yhteen sauvasekoittimella.
  6. Lisää suklaa ja suola, emuloi: sekoita yhteen sauvasekoittimella.
  7. Anna jäähtyä kelmun alla yön yli.
  8. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  9. Lisää karamelliganachea 1/3 kerman määrästä kerman joukkoon ja sekoita hyvin.
  10. Pursota karamellikerma pullan ulkoreunalle.
  11. Pursota lopuksi loput karamelliganachesta pullan keskelle.

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat