Koko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinit

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_SUOLAISET_CRUFFINIT_LINNEA-2_KUVA_ANNA_GREUS-3

Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin suolaiset cruffinit.

Taikina

  • 10 g kuivahiiva
  • 15 g vesi
  • 300 g vehnäjauho
  • 140 g vehnäjauho
  • 210 g sokeri
  • 5 g suola
  • 90 g maito
  • 40 g vesi
  • 1 kpl kananmuna
  • 20 g voi

Täyte

  • Pesto
  • Voi

Koristeluun

    Kiille

    • 120 g tärkkelyssiirappi
    • 35 g vesi
    • 4 g timjami
    • merisuolaa
    • Kirsikkatomaatteja / kuivaa uunissa
    • Pinjansiemeniä / paahda uunissabasilika

    Valmistusohje

    SUOLAISET CRUFFINIT: Sekoita hiiva ja vesi. Siivilöi vehnäjauho 1sokerin, suolan ja voin sekaan. Lisää lämmin maito, vesi,kananmuna sekä hiivaseos jauhojen joukkoon, vaivaa taikinasta käsin sekoittaen kiinteä pallo lisäämällä välillä vehnäjauho 2. Anna lepää peitettynä noin 30 minuuttia. Leikkaa taikina 5 osaan ja pyöritä paloista palloja, anna lepää 15 minuuttia. Kaulaa palat noin 30 x 15 cm kokoisiksi paloiksi, voitele taikinapalat pehmeällä voilla, pestolla, rullaa ne noin 20 cm kokoisiksi pötköiksi. Halkaise taikinapötköt keskeltä kahtia ja kierrä ne solmuun. Asettele solmut voideltuun muffinivuokaanja anna lepää. Paista.

    KORISTELU: Keitä kasaan.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.