Koko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinit
Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin suolaiset cruffinit.
Taikina
- 10 g kuivahiiva
- 15 g vesi
- 300 g vehnäjauho
- 140 g vehnäjauho
- 210 g sokeri
- 5 g suola
- 90 g maito
- 40 g vesi
- 1 kpl kananmuna
- 20 g voi
Täyte
- Pesto
- Voi
Koristeluun
Kiille
- 120 g tärkkelyssiirappi
- 35 g vesi
- 4 g timjami
- merisuolaa
- Kirsikkatomaatteja / kuivaa uunissa
- Pinjansiemeniä / paahda uunissabasilika
Valmistusohje
SUOLAISET CRUFFINIT: Sekoita hiiva ja vesi. Siivilöi vehnäjauho 1sokerin, suolan ja voin sekaan. Lisää lämmin maito, vesi,kananmuna sekä hiivaseos jauhojen joukkoon, vaivaa taikinasta käsin sekoittaen kiinteä pallo lisäämällä välillä vehnäjauho 2. Anna lepää peitettynä noin 30 minuuttia. Leikkaa taikina 5 osaan ja pyöritä paloista palloja, anna lepää 15 minuuttia. Kaulaa palat noin 30 x 15 cm kokoisiksi paloiksi, voitele taikinapalat pehmeällä voilla, pestolla, rullaa ne noin 20 cm kokoisiksi pötköiksi. Halkaise taikinapötköt keskeltä kahtia ja kierrä ne solmuun. Asettele solmut voideltuun muffinivuokaanja anna lepää. Paista.
KORISTELU: Keitä kasaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku