Mainos

Koko Suomi leipoo: Emman Cortonan basilika-kakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5256
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Emman elokuva: Toscanan auringon alla

Basilikakakku

  • 110 g tummaa suklaata (70 %)
  • 85 g Valio voita
  • 1 iso ruukku basilikaa (kakkuun tarvitaan 2 dl kevyesti pakattuna hienoksi pilkottua basilikaa
  • 2 kananmunaa eroteltuna
  • 40 g + ½ rkl luomu intiaanisokeria
  • 60 g mantelijauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • Valio voita silikonimuotin voiteluun

Mansikka-basilikahillo

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • n. 85g Hillo-marmeladisokeria
  • 1-2 rkl vettä

Ganache

  • 200 g tummaa suklaata (60-70% tummaa suklaata)
  • 2 dl Valio kuohukermaa

Koristelu

  • ½ dl vodkaa
  • Vihreät tomuvärit Rainbow dust Powdered colour sävyt Spring green ja Holly Green
  • 5 kpl keskikokoista mansikkaa
  • 14 kpl kokonaista kuorittua suolatonta pistaasia
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 175 asteeseen.  Voitele silikonivuoan kolot.

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä vesihaudekattilassa niin, että voi ja suklaa juuri ja juuri sulavat. Hienonna basilika suklaa-voiseosta sulattaessasi. Kun suklaa ja voi on sulanut, ota seos pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienoksi hienonnettu basilika. Anna jäähtyä hetki, mutta älä kuitenkaan anna kovettua. Vaahdota valkuaiset ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa isossa kulhossa sokeri ja keltuaiset vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa-voi-basilikaseos. Sekoita keskenään mantelijauho, maissijauho ja suola. Lisää suklaa-muna-sokeriseokseen. Sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi 1 rkl sokerin kanssa. Kääntele valkuaiset kahdessa osassa suklaaseokseen. Sekoita varovasti, ettei valkuaisvaahdon kuohkeus katoa.

Kaada kakkutaikina silikonimuotin koloihin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10-15 min tai kunnes leivokset ovat tikulla koetettaessa kypsää. Anna jäähtyä silikonivuoassa noin 10 min, siirrä jäähdytysritilälle jäähtymään. Jäähdytä täysin ennen, kun täytät leivonnaiset mansikkahillolla.

MANSIKKA-BASILIKAHILLO: Huuhdo ja paloittele mansikat. Hienonna basilika. Mittaa mansikat, vesi ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. ainekset kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä 2-5 min sekoittaen. Keitä hiljalleen n. 7 min. Kuori vaahto. Lisää silputtu basilika ja keitä vielä n. 3 min. Kuori tarvittaessa vielä pinnalle muodostunut vaahto pois. Kaada laakeaan astiaan jäähtymään ja vie jäähdytyskaappiin. Kun hillo on jäähtynyt täysin, laita se pursotuspussiin kakkujen täyttöä varten.

GANACHE: Pilko suklaa mahdollisimman pieniksi paloiksi lämpöä kestävään kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi ja kaada kuuma kerma suklaan päälle.  Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada ganache jäähdytysritilän päälle nostettujen kakkujen päälle.

TÄYTTÖ JA KORISTELU: Nosta kakkupalat jäähdytysritilälle, jonka alla on leivinpaperiarkki. Leikkaa kakkuihin pienellä terävällä veitsellä tai pienellä muffinssiporalla reikä keskelle. Säästä rei’istä koverretut / poratut kakkupalat. Pursota koloon mansikka-basilikahilloa. Laita hillon päälle hattu kakkutaikinasta.

Kaada valmis ganache kakkupalojen päälle. Jätä lopu ganache pöydälle mansikoiden kiinnitystä varten. Laita ganache pieneen pursotuspussiin. Vie kakut hetkeksi jäähdytyskaappiin. Kun ganache asettuu, leikkaa mansikat 3-5 osaan.

Valmista maalivärit. Kaada vihreitä tomuvärejä pieni määrä väriensekoitusalustalle. Kaada yhteen sekoitusalustan pesään pieni määrä vodkaa.  Sekoita erilaiset mieluisat vihreän sävyt (2–3 sävyä)

Ota ganachet jäähtymästä. Roiski vihreitä maaleja maalisudilla ronskilla kädellä kakkujen päälle ja kylkeen.

Leikkaa ganache-pussin päähän pieni reikä. Liimaa ganachella mansikka ja pistaasipähkinä kakun pintana. Nosta kylmään.

Parhaat ruokaohjelmat