Koko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps7_beautyshots_taidonna25C225A8yte_juulia_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.

Suklaakakkupohja

  • 80 g voita
  • (50%) 35 g reilun kaupan tummaa suklaata
  • 2/3 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Vuokasprayta

Persikkakompotti

  • 500 g persikoita
  • Vajaa desi vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • (n. 1,5 rkl hienonnettua rosmariinia) rosmariinia ruukku
  • 1 kpl sitruuna

Suklaamousse

  • 2 dl kuohukermaa
  • (50%) 200 g reilun kaupan tummaa suklaata

Maitosuklaa-ganache

  • 240 g Reilun kaupan maitosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 50 g glukoosisiirappia

Koristelu

  • 1 kg valkoista sokerimassaa
  • 200 g mustaa sokerimassaa
  • Keltainen väri
  • Pinkki väri
  • Perunajauhoja
  • Vettä

Valmistusohje

SUKLAAKAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Suihkuta halkaisijaltaan 30 cm kakkuvuoka vuokaspraylla. Sulata voi ja suklaa varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen pallovispilällä hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan kuivat aineet (siivilän läpi) ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 30-40 minuuttia (kokeile tikulla). Kumoa kypsä pohja, leikkaa neljään osaan ja jätä jäähtymään ritilälle.

PERSIKKAKOMPOTTI: Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja pane ne kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kun seos kiehuu lisää hillosokeri joukkoon sekoittaen ja anna kompotin kiehua 20 minuuttia. Mausta lopuksi pieneksi hakatulla rosmariinilla. Jäähdytä. Jos kompotissa on paljon nestettä, voit kostuttaa kakkua nesteellä, muuten lisää sitruuna-sokerivettä kostutukseksi.

SUKLAAMOUSSE: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita 1/3 vatkatusta kermasta sulan suklaan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Kääntele loput kermavaahdot joukkoon. Levitä kakun ensimmäisen osan päälle ensin kompottia, sitten suklaamoussea ja toista vaihe kolme kertaa. Laita kakku kylmään odottamaan.

MAITOSUKLAA-GANACHE: Sulata paloiteltua suklaata hiukan mikrossa. Kaada kerma ja glukoosi kattilaan ja kiehauta kuumaksi. Lisää kolmasosa kuumasta nesteestä hiukan sulaneen suklaan joukkoon ja sekoita seos voimakkaasti tasaiseksi. Lisää toinen kolmasosa ja sekoita taas voimakkaasti, tee samoin viimeiselle kolmannekselle. Kaada ganache metalliseen kulhoon ja vie pikajäähdyttimeen. Vatkaa jähmettynyt ganache ja levitä kootun kakun päälle.

KORISTELU: Värjää kolmasosa massasta keltaiseksi & kauli (kakun sivut). Värjää kolmasosa pinkiksi & kauli & leikkaa ensin kakun selkä ja sitten ”valuvaksi” kakun valuva päällinen. Värjää vähän tummemmaksi pinkiksi (hillo ja kirsikka). Jätä osa valkoiseksi (kermavaahto päällä). Tee pastakoneella mustaa pötköä ja siirrä pötköt muovipussiin, jotta ne eivät kuivu. Rajaa kakun kaikki reunat ja yksityiskohdat, kiinnitä liimalla. Tee kakun päälle kaksivärinen kynttilä (vaalenpunainen ja valkoinen) grillitikun ympärille.  Mustasta voi tehdä myös ”kuplia” kakkutaikinaan

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!