Koko Suomi leipoo: Kanagawan suuri keksi – houjicha- ja sitruunakeksiaalto

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_3_BEAUTYSHOTS_KEKSITAIDETTA_MURU

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Sitruunakeksitaikina

  • 600 g voita
  • 260 g sokeria
  • 3 sitruunan kuori
  • 4,5 tl sitruunamehua
  • 810 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • sinistä pastaväriä

Houjichakeksitaikina

  • 400 g voita
  • 170 g sokeria
  • 4 rkl jauhettua houjicha-teetä (oma)
  • 3 tl vettä
  • 540 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pikeeri

  • 900 g             tomusokeria
  • 90 g     valkuaista
  • valkoista pastaväriä
  • sinistä pastaväriä

Lisäksi

  • 200 g vehnäjauhoja työpöydän jauhotukseen

Liimaukseen

  • 500 g sokeria

Valmistusohje

"Keksi on versio japanilaisen taidemaalari Hokusain kuuluisasta teoksesta "Kanagawan suuri aalto". Keksi koostuu kolmesta aallon muotoisesta sitruunakeksistä sekä houjichakeksipohjasta, johon aallot kiinnitetään."

SITRUUNAKEKSITAIKINA: Valmista sitruunakeksitaikina: Vaahdota voi, sokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä väriaine keskenään, kunnes seos on pehmeää ja kuohkeaa. Valmista houjichakeksitaikina vaahdottamalla voi, sokeri, houjicha ja vesi. Lisää molempiin taikinoihin jauhot ja sekoita. Kääri taikinat kelmuun ja jäähdytä niitä hetki jääkaapissa. Kauli houjichataikina n. 2,5 cm paksuiseksi, uuninpellin kokoiseksi levyksi. Tee levyyn 3 lovea aaltojen upottamista varten. Kauli sitruunakeksitaikina n. 1 cm paksuiseksi levyksi.

KEKSIEN LEIKKAAMINEN: Teos muodostuu kolmesta aallosta, jotka asetetaan pohjaan kiinni. Aallot upotetaan keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitetään leivontaliimalla (kts. asettelu liitteestä). Aaltokeksit leikataan sitruunakeksitaikinalevystä esimerkkikuvan muotoisina paloina. Pohja muotoillaan uuninpellin kokoiseksi, ja siihen jätetään lovet, joihin aallot asetetaan.

PAISTAMINEN: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leikatut keksit n. vartiksi jääkaappiin. Asettele pohjan koloihin baking beanseja, jotta lovet eivät mene umpeen. Paista aaltoja 10-15 minuuttia ja pohjaa n.20 minuuttia. Keksien jäähtyessä valmista pikeeri.

PIKEERI: Sekoita valkuainen ja tomusokeri monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Jaa massa kahteen osaan. Valmista vaaleansinistä pikeeriä sekoittamalla valkoista ja sinistä pastaväriä. Lisää väriseos ensimmäiseen massaan. Sekoita pelkkää valkoista pastaväriä toiseen massaan. Kun keksit ovat jäähtyneet, lisää aaltoihin tyllalla valkoista pikeeriä pärskeiksi, ja lisää vaaleansinisellä pikeerillä raitoja luomaan sävyeroja siniseen "veteen"

KOKOAMINEN:  Asettele aallot keksipohjassa oleviin loviin ja kiinnitä yhtymäkohdasta leivontaliimalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.