Kääretorttupohja:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja jätä odottamaan
- Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi
- Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti käännellen
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 7–10 min
- Pohjan paistuessa aseta toinen leivinpaperi pöydälle ja ripota sille ohuelti sokeria
- Kumoa kypsä pohja heti uunista tultuaan sokeroidulle paperille ja irrota pohjan leivinpaperi heti. Jätä kuitenkin irrotettu paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi estämään kuivumista
Korvapuustitäyte:
- Sekoita kaikki ainekset sekaisin
Voikreemi:
- Vatkaa huoneenlämpöistä voita, kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu.
- Lisää tomusokeri voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten.
- Jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Kokonaisvatkausaika saa olla ainakin 10 min.
- Vatkaa lopuksi sekaan vielä maito, kaneli ja vanilja.
- Jätä huoneenlämpöön odottamaan käyttöä.
Kostutus:
- Sekoita vanilja maitoon.
Kakun kokoaminen:
- Kostuta jäähtynyttä pohjaa vähäsen vaniljamaidolla esim. pullasutia apuna käyttäen. Kostutus on hyvä kuitenkin jättää maltilliseksi, että korkean mallinen kakku pysyy kasassa.
- Levitä sitten pohjan päälle ohuelti korvapuustitäytettä joka kohtaan. Voit lämmittää täytettä varovasti mikrossa, jos se on liian jämäkkää levitettäväksi. Huom. säästä vähän täytettä, jos haluat tehdä koristeeksi minikorvapuusteja.
- Levitä sitten voikreemiä vajaan sentin kerros koko pohjalle aiemman täytteen päälle.
- Leikkaa nyt pohja keskeltä puoliksi.
- Kierrä pohja kääretortun lailla rullaksi aloittaen ensin toisen puolikkaan lyhyestä päästä. Kun toinen puoli on rullalla, nosta rulla toisen puolen päälle ja jatka rullaa näin suuremmaksi käyttäen toista puolikasta.
- Käännä rulla pystyyn ja laita kylmään vetäytymään. Voit tukea rullaa, vaikka leivinpaperilla, jotta se jäähtyy oikeaan muotoon.
- Tässä välissä voit tehdä koristeminipullat. Ohje alempana.
- Halkaise kakku varovasti terävällä veitsellä tai kakkusahalla kahteen kerrokseen. Nosta päällimmäinen kerros hetkeksi sivuun käyttäen apuna lastaa/raappaa tms., ettei se hajoa.
- Jos voikreemi on ehtinyt odottaessa hieman jämähtää, voit vatkata sitä vähän ja laita se sitten pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
- Pursota runsaasti kreemiä alemman kakkupohjan päälle koristeellisiksi ruusukkeiksi. Reunimmaiset ruusukkeet jäävät lopputuloksessa näkymään kerrosten välistä.
- Jäähdytä kerroksia nyt hetki erillään, jotta väliin pursotettu voikreemi jähmettyy, eikä pursua liikaa päällimmäisen kerroksen painosta painosta.
- Nosta päällimmäinen kerros nyt paikalleen, kreemipursotusten päälle.
- Pursota loput kreemistä kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele koko komeus runsaalla keolla minipullia.
Koristepullat:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää sokeri (säästä 2 tl) ja kardemumma
- Lisää puolet jauhoista ja vatkaa voimakkaasti.
- Lisää voi (säästä 2 tl) ja loput jauhoista parissa erässä samalla taikinaa vaivaten.
- Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisa ja leivottavissa.
- Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 10 min.
- Ota puolet taikinasta ja kauli se parin millin paksuiseksi suorakaiteen muotoon.
- Levitä aiemmin säästämäsi korvapuustitäyte taikinalle ja kääri se rullalle pidemmältä sivulta alkaen.
- Leikkaa rulla kolmioiksi, nosta kolmioiden terävä pää ylöspäin ja paina korvapuustin muotoon.
- Jaa jäljelle jäänyt taikina kahteen osaan ja pyöritä toinen osa pariksi palloksi ja toinen osa pariksi tangoksi.
- Sekoita 1 tl voita ja 1 tl sokeria keskenään. Paina pallon muotoisten pullien keskelle sormella kuoppa melkein pohjaan asti ja laita nokare seosta kuoppaan.
- Solmi tangon muotoiset pullat solmuiksi.
- Sulata viimeinen tl voita ja voitele solmut sillä ja ripottele loppu sokeri solmujen päälle.
- Kohota pullia liinan alla vähintään 15 min.
- Voitele korvapuustit ja voisilmäpullat kananmunalla.
- Paista uunissa 200 asteessa, kunnes ovat kullan ruskeita (5–10 min). Tarkkaile paistoa, pienet kypsyy nopeammin.