Koko Suomi leipoo: Kiaran minttukrokantti-brownies
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi minttukrokantti-brownieta.
Ainekset
- 112 g Valio voita
- 100 g sokeria
- 100 g fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 1 ½ - 1 ¾ tl piparminttu aromia
- alle ½ tl suolaa
- 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 145 g minttukrokanttisuklaata
- 40 g Marianne Crush -rouhetta (tai 8 kpl Marianne-karkkeja)
Lisäksi
- rypsiöljyä vuoan voiteluun
- 150 g valkoisia Candy-Meltseja koristeluun
- punaista pastaväriä
- 1 dl punaisia, vihreitä ja valkoisia nonparelle koristeluun
- 2 tuoretta viikunaa
- siimaa ja neula
Valmistusohje
OHJE: Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki.
Rouhi suklaa isoiksi paloiksi. (Murskaa Marianne-karkit pussissa kaulinta apuna käyttäen)
Sekoita kulhossa vispilällä sokerit ja kananmuna sekaisin. Lisää hiukan jäähtynyt voi, piparminttu aromi sekä suola. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä kaakaojauhe ja sekoita. Lopuksi kääntele mukaan rouhittu suklaa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja ruokaöljyllä öljyttyyn vuokaan, joka on halkaisijaltaan 20 cm. Ripottele Marianne-rouhe taikinan päälle.
Paista 175 (tai kiertoilma 155) asteessa noin 35 minuuttia. Kun pinta on kypsynyt ja rapea, testaa brownien kypsyys puutikulla. Tikkuun kuuluu jäädä taikinaa. Anna brownien olla hetki vuoassa, jonka jälkeen nosta se jäähdytysritilälle. Pistä kylmään, jotta brownie jäähtyisi nopeammin.
Painele browniesta kuusi palaa pienellä sydämenmuotoisella keksimuotilla.
Sulata Candy-Meltsit ja koristele sillä browniet esim. spritsaamalla. Viimeistele vielä jouluisilla nonparelleilla tai/ja murskatuilla karkkikepeillä.
Pujota desinfioidun neulan läpi siima. Pujota viikunapalat ja sydämenmuotoiset browniet siimasta kaikki samaan aikaan niin, että sinulla on aina viikuna, brownie, viikuna. Leikkaa siima kohdista, joissa on kaksi viikunaa vierekkäin. Solmi koristeiden langanpäät yhteen ja ripusta kuuseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka