Tähtipullakranssi:
LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 30 minuuttia
TARJOILUASTIA: Kakkuvati, kirkas (Kastehelmi) + Kakkupaperi
VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlö/yksi (1) kranssi
VALMISTUS: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja 2/3 osa vehnäjauhoista. Sekoita raaka-aineet ja aloita taikinan vaivaus. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää suola ja pehmeä voi. Vaivaa taikina valmiiksi, kimmoisaksi taikinaksi. Annan taikinan levätä pöydällä muovin alla noin 10 minuuttia. Tee yksi kranssi.
Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Muotoile palat palloiksi. Kauli taikinapalat pyöreäksi ympyräksi (halkaisija 20 – 25 cm). Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille, leivitä päälle mustikkamarmeladia. Ripottele pinnalle mantelimuruseosta. Toista tämä vielä kerran. (Taikinakerroksia on kolme ja täytettä kahdessa välissä).
Aseta päällimmäisen ympyrän päälle pieni pyöreä stanssi (noin 6 cm) keskustaan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kappaletta, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille reunoille, jotta saata taikinan tasaisesti jaettua. Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kierreitä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteelle, kolme kierrosta. Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Nostata.
VOITELU: Voitele kananmunalla ja paista kypsäksi. Koristele tähtikranssi mustikkamarmeladilla, hyytelösokerilla ja tomusokeriseoksella.