Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Passion-appelsiini kookoskakku, Shawan resepti

Koko Suomi leipoo jakso 10 Passion-appelsiini-kookoskakku
Shawan passion-appelsiini kookoskakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Kookoskakkupohja

  • 400ml Kookosmaitoa
  • 250ml Rypsiöljyä
  • 280g Sokeria
  • 6 kpl Kananmuna
  • 405g Vehnäjauhoja
  • 70g Kookoshiutaleita
  • 2 tl Sitruunanmehua
  • 2 tl Kookosaromia
  • 2 tl Vanilja-aromia
  • 2 tl Ruokasooda
  • 3 tl Leivinjauhe
  • ½ tl Suolaa

Kakun kostutukseen

  • n. 1dl kookoskermaa

Passion-appelsiini curd

  • 400ml (n. 4 kpl) Appelsiinimehua
  • 100ml (n. 7 kpl) Passionhedelmänmehu/hedelmäliha
  • 4 kpl Kananmunan keltuainen
  • 1 rkl Maissitärkkelystä
  • 125g Voita
  • 3 tl Appelsiininkukkavettä
  • 3 rkl Appelsiininkuoriraaste

Tuorejuustokreemi

  • 100g Voita
  • 200g Tuorejuustoa
  • 1 tl Vanilja-aromia
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • n. 400-500g Tomusokeria

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

  • 240g n 7-8kpl Kananmunanvalkuainen
  • 400g Sokeria
  • 1/2tl Sitruunanmehua
  • 560 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1tl Vanilja-aromia
  • 2 tl Kookos-aromi

Päälle ja reunoilla koristeeksi

  • n 2 kpl. Passionhedelmää
  • 200g kookoshiutaleita

Valmistusohje

Pohja

  • Kuumenna uuni 175c.
  • Vuoraa ja voitele kolme 18cm irtopohjavuokia
  • Vatkaa monitoimikoneessa kookosmaito, öljy, munat, sokeri, vanilja-aromi, kookosaromi ja sitruunamehu, kunnes seos tasaista. 
  • Erillisessä kulhossa yhdistä kuivat aineet; vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. 
  • Siivilöi kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita alhaisella nopeudella tasaiseksi. 
  • Jaa taikina kolmeen vuokaan, jotka on leivinpaperilla vuorattu ja voideltu. Paista uunissa keskitasolla n 28-35min. Anna pohjien jäähtyä kakkuvuosissa 5min ennen kuin otat pois vuoista.

 

Passion-Appelsiini Curd

  • Kaada kattilaan appelsiininmehu, passionhedelmän mehu, sokeri, appelsiininkuoriraaste ja maissitärkkelys.
  • Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5-8min, kunnes seos on paksuuntunut. Mittaa lämpömittarilla, että lämpö on noin 71c.
  • Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi sekoita, kunnes on tasaista ja lisää lopuksi appelsiininkukkavesi.
  • Siivilöi lopuksi, jotta mahdolliset paakut tasaantuvat.
  • Siirrä kulhoon, peitä kelmulla ja anna kokonaan jäähtyä.

Tuorejuustokreemi

  • Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto vaahdoksi.  Lisää vanilja-aromi ja sitruunanmehu sekä pikkuhiljaa sihdattu tomusokeri. Siirrä tuorejuustokreemi pursotinpussiin.

Marenkivoikreemi

  • Lisää monitoimikoneen kulhoon kananmunanvalkuaiset, sokeri ja sitruunanmehu.
  • Lisää metallinen kulho vettä sisältävän kattilan päälle (keitetään vesihauteessa), Anna veden kiehahtaa ja laske lämpötilaa. Sekoita valkuaisia ja sokeria koko ajan, kunnes lämpömittarilla mitattuna lämpötila on noin 60c astetta. 
  • Ota valkuais-sokeri-seos pois levyltä ja vatkaa sitä yleiskoneella. kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja on paksua ja kiiltävää n. 8-10min
  • Jatka vatkaamista pienellä teholla ja lisää huoneenlämpöinen voi, jonka lämpötila on n 20-22c astetta. Lisää voi pikkuhiljaa. 
  • Vaihda lopuksi yleiskoneen vispilä-osa litteään vatkain-osaan ja vatkaa kunnes se on kuohkeaa  n.7-10 min. lisää vielä lopuksi vanilja-aromi ja kookosaromi. 

Kookoshiutaleiden paahtaminen

  • Levitä kookoshiutaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 170c noin 4-5min aina välissä sekoittaen, että kookoshiutaleet paahtuvat tasaisesti. Paahda kunnes kookoshiutaleet ovat kullanruskeita.

Kakun täyttö, kokoaminen ja koristelu     

  • Kostuta kakkupohjat kookoskermalla ja pursota reunoille tuorejuustokreemiä, lisää puolet passion-appelsiinitahnasta kakkupohjan keskelle ja levitä. Lisää toinen pohja päälle ja toista sama prosessi, kunnes viimeinen pohja on päällä. Päällimmäistä kerrosta ei kostuteta. Lisää marenkivoikreemi kakun reunoille ja päälle, tasoita hyvin paletilla. Kuorruta kakun reunat paahdetuilla kookoshiutaleilla.
  • Lisää marenkivoikreemiä pursotinpussiin ja koristele päältä. Lisää kahden passionhedelmän sisus kakun päälle.


 

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta