Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin resepti

Koko Suomi leipoo, jakso 2 Sarah
Sarahin Kookos-kardemummakakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

KAKKUPOHJA

  • 1 dl ruskistettua voita (kts. valmistusohjeet)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhe
  • 1 rkl vaniljasokeri
  • 4,5 dl vehnäjauho
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 tl kardemummaa

KAKUN KOSTUTTAMINEN

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vispikermaa

TÄYTTEET

    Appelsiini-kookoskreemi

    • 250 g mascarpone
    • 1 dl vispikerma
    • 1 appelsiini (appelsiininkuori)
    • 2 appelsiinin mehu
    • 1 dl kookoshiutale

    Karamellipähkinä

    • 250g pekaanipähkinä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vettä
    • 1 tl kanelia
    • sormisuolaa
    • 1,5dl fariinisokeria

    Voikreemi

    • (Täytteeksi, kuorrutteeksi ja kreemikukkiin)
    • 500 g voita
    • 850 g tomusokeria
    • 1 rkl vaniljasokeria
    • 1 dl vispikerma
    • pastavärit; vaaleanpunainen, sininen, vihreä

    KASTIKE

    • 150 g tummasuklaa
    • 1 dl vispikermaa

    Valmistusohje

    Valmista kakkupohja

    • Lämmitä uuni 175c 
    • Ruskista voi kattilassa keskilämmöllä sekoitellen, niin ettei voi pala. Anna jäähtyä. 
    • Laita kulhoon rypsiöljy, maito, sokerit ja kananmunat, vatkaa nopeasti. 
    • Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne märkien aineiden joukkoon sekoittaen. 
    • Lisää jäähtynyt voi, sekoita taikina huolellisesti.
    • Kaada taikina kolmeen halkaisijaltaan 17cm vuokaan. Voitele vuoat vuokaspraylla, Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoiset palat  vuokien pohjalle.

    Valmista pekaanipähkinät  

    • Mittaa pannulle voi, vesi sekä fariinisokeri ja kaneli, kun seos kiehuu, pienennä lämpöä ja jatka keittämistä 3-5min.
    • Lisää pähkinät, kääntele pähkinät niin, että ne ovat kokonaan karamelliseoksen peitossa. Kääntele pannulla 3min. 
    • Nosta pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. 

     Valmista voikreemi

    • Vatkaa voita vähintään kahdeksan minuuttia niin, että se on valkoista. 
    • Lisää tomusokeri vähän kerrallaan. 
    • Lisää lopuksi vispikerma ja sekoita tasaiseksi.
    • Jaa kreemi osiin ja värjää pastaväreillä

    Valmista kreemitäyte

    • Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinin mehu 
    • Ota voikreemiä kulhoon n.2dl
    • Sekoita kreemin joukkoon mascarpone, appelsiininkuori ja mehu, kerma ja kookoshiutaleet. 

     Kakun kokoaminen

    • Nosta kakkupohja kakkualustalle, kostuta pohja 
    • Käytä reunakalvoa kakun ympärillä,
    • Ota kreemiä pursotinpussiin, tee kreemistä renkaat pyöreäpäisellä tyllalla kakun ulkoreunalle. Tämä helpottaa kakun koristelua ja täyttämistä. Tämä toistetaan jokaisessa kerroksessa, ennen täytteitä.
    • Täytä kakkupohjan keskuksta appelsiini-kookoskreemillä, laita ja kreemin päälle karamellisoidut pekaanipähkinät, toista vielä kerran. Laita viimeiseksi kakkupohja kanneksi, kostuta ja vie kakku kylmään. 

    Valmista suklaakastike

    • Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa.
    • Pilko suklaa
    • Kun kerma kiehuu, ota pois liedeltä ja lisää pilkottu suklaa, sekoita tasaiseksi. 
    • Kaada ganache pieneen kermakkoon, tai kulhoon, josta sitä on helppo ottaa. 
    • Huom. Suklaakastike tarjoillaan kakun kanssa erillisestä astiasta.

    Valmista kreemikukkia

    • Valmista kreemikukkia leivinpaperin palan päälle kukkanaulaa ja erilaisia tyllia apuna käyttäen. Vie ne jääkaappiin kylmettymään. 

    Koristele kakku

    • Kreemaa kakku voikreemillä. Tee ensin ohut kerros, vie kylmään. 
    • Tee toinen kreemaus värjätyllä kreemillä. 
    • Asettele tekemäsi kukat ja pursota loput kukat sekä lehdet niiden ympärille. 

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo