Koko Suomi leipoo: Pinjan Omar-churrot
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Omar-churroja ja -kastiketta.
Churrot
- 2 ½ dl vettä
- 100 g voita
- ¼ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 munaa
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- 1 dl sokeria
- 100 g tummaa suklaata
Omar -kastike
- 220 g Omar-karkkeja
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Churrot
1. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.
2. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä.
3. Vatkaa munat vaahdoksi ja kaada munavaahto vähitellen jäähtyneen taikinan joukkoon samalla vatkaten.
4. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
5. Kuumenna öljy 170 – 180 asteiseksi ja tarkkaile lämpötilaa koko ajan.
6. Pursota taikinasta muutama tanko kuumaan öljyyn.
7. Paista churrot molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele sokerissa.
8. Leikkaa suklaa pieneksi. Sulata 1/3 sukalaasta ja sekoita loput suklaa muruista joukkoon. Sekoita suklaa tasaiseksi.
9. Jaa churrot kahteen osaan ja pursota suklaalla raitoja toisien churrojen päähän.
Omar-kastike
1. Kuumenna kerma kattilassa.
2. Lisää joukkoon Omar-karkit ja anna niiden sulaa joukkoon miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä.
3. Valuta kastike siivilän läpi.
4. Tarjoile erillisessä kupissa churrojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi