Salmiakkista: Artun Salmiakkibisketit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Arttu valmisti salmiakki-haasteessa täytekeksejä eli salmiakkibiskettejä.
Pohjat
- 1,75 dl sokeria
- 2 valkuaista
- 300 g vaaleaa marsipaania
Täyte
- 200 g voita
- 2,25 dl tomusokeria
- 2 keltuaista
- 3 rkl vahvaa keitettyä kahvia
- 100 g turkinpippurimakeisia rouhittuna
Koristeluun
- 300 g valkosuklaata sulatettuna
- 2 rkl kuohukermaa
- 20 kpl Tyrkisk peber Hot Stones –makeisia
- 100 g tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Laita uuni päälle 180 astetta.
2. Vaahdota sokeri kananmunan valkuaisen kanssa sähkövatkaimella. Lisää raastettu marsipaani. Sekoita taikina sileäksi taikinaksi.
3. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa noin 1 cm kokoinen reikä pussiin. Pursota biskettipohjat ympyröiksi (halkaisija n. 4 cm) leivinpaperin päälle pellille ja jätä reilusti väliä, sillä pohjat leviävät uunissa.
4. Paista noin 20 minuuttia.
5. Anna pohjien jäähtyä hieman ja irrota varovasti leivinpaperista.
Valmista täyte
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon.
2. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Vatkaa voimakkaasti
3. Lisää keitetty, jäähdytetty kahvi, jatka vatkaamista.
4. Kääntele turkinpippurirouhe joukkoon.
Kokoaminen
1. Levitä täytekreemi leivosten pohjapuolelle. Laita kovettumaan jääkaappiin.
Kuorruttaminen
1. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon kerman kanssa.
2. Kiehauta suklaakulhoa suuremmassa kattilassa vettä. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Kääntele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.
3. Kuorruta jokainen leivos valkosuklaalla, paina koristeeksi yksi Hot Stones –makeinen ja tuore vadelma ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa