Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Saariston lohileivos

Saariston Lohileivos
Julkaistu 28.11.2019 14:06

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Pohja

  • 3 dl omenatuoremehua
  • 20 g tuorehiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 0,8 dl tummaa siirappia
  • 90 g kaljamallasta
  • 1,3 dl Sunnuntai karkea täysjyväruisjauhoja
  • 0,7 dl auringonkukansiemeniä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 10 kpl mustakardemumman siemeniä

Sivelyyn

  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl vettä
  • 7 kpl mustakardemumman siemeniä

Täyte 1

  • 2 dl vispikerma
  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • 1-2 tl mace-maustetta
  • suola

Täyte 2

  • 2 dl vispikerma
  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • 1 kpl syöntikypsä avokado
  • 1 kpl limen mehu
  • 1 tl suola
  • 0,5 tl sitruunapippuri

Täyte 3

  • 200 g loimulohifileen pala

Koristelu

  • 4 kpl lime
  • ruukku sitruunamelissaa
  • 1 kpl granaattiomena
  • 10 kpl ananaskirsikkaa
  • 4 kpl viikunaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175c.

LEIPÄ: Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, maltaat, ruisjauhot, auringonkukan ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa ja sekoita. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja laita kohoamaan n. 30min. Vaivaa kohonnut taikina ja levitä voidellun leivinpaperin päälle. Anna hetki kohota. Laita pelti uuniin ja paista n. 20 min. Kostuta valmis leipälevy ja anna hetki vetäytyä. Paina muotilla 10 kpl leivospohjia ja halkaise ne varovasti. Anna jäähtyä.

MACE-TÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita notkistettu tuorejuusto, vispikerma ja mausteet keskenään.

AVOKADOTÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna avokado ja sekoita notkistetun tuorejuuston kanssa. Lopuksi sekoita kaikki aineet keskenään.

LOPUKSI:

1. Pursota leipäpohjien päälle mace-täyte. Laita pursotuksen päälle granaattiomenan siemeniä. Tämän jälkeen lisää viipale loimulohta.

2. Seuraavaksi pursota lohen päälle avokado-täyte.

3. Koristele leivos limen viipaleelle, sitruunamelissalla ja granaattiomenan siemenillä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo