Koko Suomi leipoo: Saariston lohileivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Pohja
- 3 dl omenatuoremehua
- 20 g tuorehiivaa
- 1 rkl suolaa
- 0,8 dl tummaa siirappia
- 90 g kaljamallasta
- 1,3 dl Sunnuntai karkea täysjyväruisjauhoja
- 0,7 dl auringonkukansiemeniä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 10 kpl mustakardemumman siemeniä
Sivelyyn
- 2 rkl tummaa siirappia
- 2 rkl vettä
- 7 kpl mustakardemumman siemeniä
Täyte 1
- 2 dl vispikerma
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 1-2 tl mace-maustetta
- suola
Täyte 2
- 2 dl vispikerma
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 1 kpl syöntikypsä avokado
- 1 kpl limen mehu
- 1 tl suola
- 0,5 tl sitruunapippuri
Täyte 3
- 200 g loimulohifileen pala
Koristelu
- 4 kpl lime
- ruukku sitruunamelissaa
- 1 kpl granaattiomena
- 10 kpl ananaskirsikkaa
- 4 kpl viikunaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175c.
LEIPÄ: Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, maltaat, ruisjauhot, auringonkukan ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa ja sekoita. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja laita kohoamaan n. 30min. Vaivaa kohonnut taikina ja levitä voidellun leivinpaperin päälle. Anna hetki kohota. Laita pelti uuniin ja paista n. 20 min. Kostuta valmis leipälevy ja anna hetki vetäytyä. Paina muotilla 10 kpl leivospohjia ja halkaise ne varovasti. Anna jäähtyä.
MACE-TÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita notkistettu tuorejuusto, vispikerma ja mausteet keskenään.
AVOKADOTÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna avokado ja sekoita notkistetun tuorejuuston kanssa. Lopuksi sekoita kaikki aineet keskenään.
LOPUKSI:
1. Pursota leipäpohjien päälle mace-täyte. Laita pursotuksen päälle granaattiomenan siemeniä. Tämän jälkeen lisää viipale loimulohta.
2. Seuraavaksi pursota lohen päälle avokado-täyte.
3. Koristele leivos limen viipaleelle, sitruunamelissalla ja granaattiomenan siemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka