Mainos

Koko Suomi leipoo: Sarin enkelikiiltsut

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9965
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Enkelikiiltsut

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

ENKELIKIILTSUT: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kauli ja leikkaa enkelin muotoisia pikkuleipiä muotilla tai kaavan avulla. Käytä mallina vanhan ajan enkelikiiltokuvia. Muista tehdä ripustusta varten riittävän suuri reikä ja vahvista se paiston jälkeen. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Koristele pikeerillä. Voit tehdä ensin juoksevamman pikeerin, värjätä sen vaaleansiniseksi, vaaleanpunaiseksi sekä lilaksi ja maalata ohuesti siipien pohjat. Tee valkoisesta pikeeristä paksumpi ja pursota sillä enkelille kasvot, hiukset ja siipien sulat. Voit käyttää tehosteena myös mustalla värjättyä pikeeriä. Koristele enkelit erilaisilla koristelajitelmilla, hopeisella koristepuuterilla ja enkelien väreihin sopivilla ripustusnauhoilla.

Parhaat ruokaohjelmat