Koko Suomi leipoo: Suussa sulavan suklaiset porkkanakakkupuikot, Hannan resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps5_beautyshots_taidonna25C225A8yte_hanna_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Porkkanakakkupohja

  • 150 g porkkanaraastetta
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1,25 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2,25 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • Kanelivaahto
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 10 g cream fixiä
  • 2-3 tl kanelijauhetta

Valkosuklaakuorrute

  • 400 g valkosuklaata
  • 2 dl mantelirouhetta
  • Oranssia pastaväriä

Koristeet

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • Vihreää pastaväriä
  • Valkosuklaata (sulatettu)
  • Elintarvikeliimaa

Valmistusohje

PORKKANAKAKKUPOHJA: Raasta porkkanat raasteeksi. Laita uuni kuumenemaan 150 astetta (kiertoilmauuni).  Mittaa kananmunat, sokeri sekä öljy monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin.  Mittaa erilliseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Laita kuivat aineet munaseokseen, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Leivitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Huomaa, että uuneissa on eroja, joten tarkkaile pohjaa paiston aikana, ja testaa kypsyys hammastikun avulla. Kun pohja on kypsä, ota se pois uunista ja anna jäähtyä. Murusta pohja joko käsin tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

KANELIVAAHTO: Vaahdota kerma, ja lisää joukkoon cream fix vaahdotuksen loppuvaiheessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma, ja mausta seos kanelilla. 

VALKOSUKLAAKUORRUTE: Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sulata suklaata hitaasti miedolla lämmöllä kattilassa liedellä. Lämmitä suklaa 40 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 26-27 asteiseksi vesihauteessa. Lämmitä suklaa uudelleen 25-29 asteiseksi. Värjää valkosuklaa oranssiksi. Levitä valkosuklaata kymmeneen cakesiclesmuottiin noin 1 rkl/1 muotti. Käytä apuna pullasutia. Huomaa, että riippuu muotin koosta, kuinka paljon suklaata muottiin menee. Puhdista suklaasta hammastikkua apuna käyttäen muotissa oleva puutikulle tarkoitettu kohta. Laita tikku paikalleen niin, että se tulee vain hieman näkyviin.
• Ripottele valkosuklaan päälle mantelirouhetta. Laita muotti jääkaappiin kovettumaan. 

KORISTEET: Värjää massa vihreäksi. Muotoile vihreästä massasta porkkanoille lehdet. Leivosten kokoaminen ja koristelu. Kun valkosuklaa on kovettunut muoteissa, laita noin ruokalusikallinen kanelivaahtoa muotiin valkosuklaan päälle, painele sitten muottiin kevyesti porkkanakakkumassaa. Tee mahdollisimman tiivistä jälkeä, mutta älä paina liian kovaa, ettei pohjalla oleva suklaa murru. Ripottele massan päälle vielä mantelirouhetta. Peitä massa noin ruokalusikallisella suklaata, ja tasoita pinta lusikalla tai palettiveitsellä (tämä on parempi). Työnnä puutikut pakoilleen kunnolla niin, että ne uppoavat selvästi leivoksen sisään. Nosta jääkaappiin/pakastimeen kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, irrota leivokset varovasti muoteista. Koristele puikot sokerimassa lehdillä: liimaa lehdet paikalleen puikon kärkeen niin joko elintarvikeliimaa tai sulaa suklaata apuna käyttäen. Laita loppu suklaasula pieneen pursotinpussiin, johon leikkaat pienen aukon. Tee suklaalla raitoja puikkojen päälle. Asettele puikot ympyrän muotoon tarjoiluastialle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!