Gratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä

Viinivaahto tunnetaan myös nimillä sabayon ja zabaione. Sitä tarjotaan usein erilaisten hedelmien seurana. Reseptiimme on vain ehdotus - muuntele sesongin ja mielialan mukaan!

4 annosta

  • 1 päärynä
  • 2 passionhedelmää
  • 1 persikka
  • 1 pieni banaani
  • 100 g mansikoita
  • ½ mango
  • 1 dl kuivaa viiniä

Viinivaahto

  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl marsalaa tai muuta jälkiruokaviiniä
  • 5 munankeltuaista

Sokeriliemi

  • 1½ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Sekoita vedestä ja sokerista sokeriliemi. Kuori päärynä, poista siitä siemenet ja paloittele se lohkoiksi. Keitä lohkoja sokeriliemessä. Poista passionhedelmistä siemenet. Paloittele ja viipaloi persikka. Kuori ja viipaloi banaani ja mango, pilko mansikat. Pane hedelmät marinoitumaan viiniin 15-20 minuutiksi.

2. Viinivaahto: sekoita kananmuna, sokeri ja jälkiruokaviini keskenään kookkaassa, kuumuutta kestävässä astiassa. Aseta astia juuri ja juuri kiehuvaa vettä sisältävän kattilan yläpuolelle niin, ettei astian pohja kosketa veden pintaa. Vispaa, kunnes taikina on tasaista, vaahtoavaa ja tilavuudeltaan noin kolminkertainen alkutilanteeseen nähden. Vispaa taukoamatta. Älä anna taikinan lämmetä liikaa - muuten tuloksena on munakokkelia! Viinivaahdon tulee olla kermaista, melko väritöntä ja koostumukseltaan vanukkaan kaltaista.

3. Jaa marjat neljälle syvälle, uuninkestävälle lautaselle. Kaada päälle viinivaahto ja gratinoi uunissa noin 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.