Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa viime kesän marjoista helpon ja herkullisen shrub-juoman 5:14

Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

Shrub on vanha menetelmä parantaa juoman tuoreiden raaka-aineiden säilyvyyttä etikalla. Parhaat shrubit varsinkin täällä pohjolassa syntyvät marjoista. Shrub on erinomainen tapa hyödyntää mahdollisesti pakastimeen syksyllä kerättyjä marjoja. Tee vadelma-shrub ja kokeile baarimestari Mikael Karttusen drinkkireseptiä

Vadelma-shrub

  • 500 g pakastevadelmia
  • ½ l vettä
  • 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
  • 1,5-2,5 dl sokeria maun mukaan

Drinkin ainesosat

  • 4 cl Koskenkorva Vodka Raspberry Pine
  • 4 cl Vadelma Shrub
  • Vichy

Valmistusohje

Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
 

  1. Aloita vadelmashrubin valmistaminen edellisenä päivänä. Sulata 500 g vadelmia. Murskaa sulaneet vadelmat huolellisesti ja lisää ½ litraa vettä sekä 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa. Anna uuttua yön yli tai muutaman päivän ajan.
  2. Suodata siivilän läpi ja painele kaikki neste huolellisesti irti vadelmista. Samalla tapahtuu pientä paseerausta, mutta se lisää lopputuotteen makua. -Lisää 1,5-2 dl sokeria maun mukaan. Laita pulloon ja säilytä jääkaapissa.
  3. Tee juoma: Täytä lasi jäillä, mittaa vodka ja shrub jäiden päälle ja pidennä Vichyllä. Sekoita ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!