Crème brulée anishedelmien kanssa

Ainekset

  • 4:lle hengelle

Anishedelmät

  • 3 appelsiinia
  • 2 karambolaa
  • 2 kiiviä
  • 1 rasia ananaskirsikoita
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Crème brulée

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 ½ dl punaista maitoa
  • 5 keltuaista
  • 100 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • ruskeaa sokeria

Valmistusohje

Laita vesi, sokeri, sherry ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kiehua rauhassa kokoon. Kuori hedelmät veitsellä ja leikkaa n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta kulhoon. Nipistä ananaskirsikoista kuiva kuori ja heitä muiden hedelmien mukaan. Kun kastike on siirappimaista, kaada se hedelmien päälle ja anna hedelmien marinoitua.

Aloita crème bruléen valmistus kiehauttamalla kerma, sokeri ja vanilja. Nosta hetkeksi jäähtymään. Erottele keltuaiset ja sekoita kermaan. Jaa astioihin ja kypsennä uunissa 95°c:ssa n. 45 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa kunnes brülee on kylmä. Kuorruta sokerilla ja paahda rapeaksi joko uunin yläosassa grillivastusten alla tai kaasupolttimella. Varo polttamasta vanukkaita!

Lusikoi vanukkaiden päälle marinoituja hedelmiä ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!