Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tutustuttaa skandinaavisiin makuihin, kun Teresa Välimäki loihtii smörrebrödiä kahdella tapaa.
- Annosmäärä: 4
Smörrebröd
- 8 viipaletta maalaisleipää
- Tilkka oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynsiä halkaistuna
Perunasalaatti
- 1 kg perunoita
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl dijonsinappia
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 1 tl kuivattua tilliä
- 1 prk säilöttyjä kapriksia
Piparjuurimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 tl Santa Maria Japanese Wasabi Sesame -mausteseosta tai piparjuuritahnaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- 1 pkt/ 360 g kalafileet
- 1 pkt/ 450 g nyhtöpossu
Viimeistelyyn
- versoja ja/tai ituja
Valmistusohje
- Valmista ensin perunasalaatti. Keitä tai paahda perunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
- Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Laita kananmunaraaste pieneen kulhoon sivuun odottamaan.
- Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri, tilli ja kaprikset. Kääntele joukkoon vielä hieman lämpimät paloitellut perunat. Jätä maustumaan.
- Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
- Paista kalafileet rapeiksi ja kuumenna nyhtöpossu öljyn ja voin seoksessa.
- Paahda leivät ja pyyhkäise pinnat oliiviöljyllä ja halkaistulla valkosipulinkynnellä.
- Levitä leiville piparjuurimajoneesia ja lusikoi päälle perunasalaattia. Jaa neljälle leivälle kalapalat ja neljälle leivälle nyhtöpossu. Viimeistele leivät versoilla ja lopulla piparjuurimajoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa