- Valmista ensin perunasalaatti. Keitä tai paahda perunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
- Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Laita kananmunaraaste pieneen kulhoon sivuun odottamaan.
- Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri, tilli ja kaprikset. Kääntele joukkoon vielä hieman lämpimät paloitellut perunat. Jätä maustumaan.
- Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
- Paista kalafileet rapeiksi ja kuumenna nyhtöpossu öljyn ja voin seoksessa.
- Paahda leivät ja pyyhkäise pinnat oliiviöljyllä ja halkaistulla valkosipulinkynnellä.
- Levitä leiville piparjuurimajoneesia ja lusikoi päälle perunasalaattia. Jaa neljälle leivälle kalapalat ja neljälle leivälle nyhtöpossu. Viimeistele leivät versoilla ja lopulla piparjuurimajoneesilla.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 07.09.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tutustuttaa skandinaavisiin makuihin, kun Teresa Välimäki loihtii smörrebrödiä kahdella tapaa.
- Annosmäärä: 4
Smörrebröd
- 8 viipaletta maalaisleipää
- Tilkka oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynsiä halkaistuna
Perunasalaatti
- 1 kg perunoita
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl dijonsinappia
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 1 tl kuivattua tilliä
- 1 prk säilöttyjä kapriksia
Piparjuurimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 tl Santa Maria Japanese Wasabi Sesame -mausteseosta tai piparjuuritahnaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- 1 pkt/ 360 g kalafileet
- 1 pkt/ 450 g nyhtöpossu
Viimeistelyyn
- versoja ja/tai ituja
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopeltiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and TurfKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!