Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

kotikeittiömestarit_s01_eps4_skandinavia_019_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tutustuttaa skandinaavisiin makuihin, kun Teresa Välimäki loihtii smörrebrödiä kahdella tapaa.

  • Annosmäärä: 4

Smörrebröd

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • Tilkka oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä halkaistuna

Perunasalaatti

  • 1 kg perunoita
  • 2 kpl keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijonsinappia
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • 1 prk säilöttyjä kapriksia

Piparjuurimajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl paksua maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 tl Santa Maria Japanese Wasabi Sesame -mausteseosta tai piparjuuritahnaa
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 1 pkt/ 360 g kalafileet
  • 1 pkt/ 450 g nyhtöpossu

Viimeistelyyn

  • versoja ja/tai ituja

Valmistusohje

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Keitä tai paahda perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. 
  2. Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä. Laita kananmunaraaste pieneen kulhoon sivuun odottamaan.
  3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri, tilli ja kaprikset. Kääntele joukkoon vielä hieman lämpimät paloitellut perunat. Jätä maustumaan. 
  4. Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään. 
  5. Paista kalafileet rapeiksi ja kuumenna nyhtöpossu öljyn ja voin seoksessa.
  6. Paahda leivät ja pyyhkäise pinnat oliiviöljyllä ja halkaistulla valkosipulinkynnellä.
  7. Levitä leiville piparjuurimajoneesia ja lusikoi päälle perunasalaattia. Jaa neljälle leivälle kalapalat ja neljälle leivälle nyhtöpossu. Viimeistele leivät versoilla ja lopulla piparjuurimajoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat