Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso sukeltaa Amerikkaan. Kokki Teresa Välimäki jakaa ohjeen tonnikala-nachopeltiin.
- Annosmäärä: 4
Nachopelti
- 1 kpl punasipuli
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 1 pss maissilastuja
- 0,5 prk jalopeñoviipaleita
- 1 prk kuivattuja kapriksia
- 1 dl salsakastiketta
- 1 pss/ 150 g cheddarjuustoraastetta
- 1 pkt/ 245 g kalanugetteja
Tonnikalaceviche
- 2 prk/ 52 g tonnikalaa vedessä
- 1 kpl vihreä chilipalko
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- 1 kpl avokado kuutioina
- 1 dl salsakastiketta
- 3 rkl hienonnettua korianteria
- 3 rkl hienonnettua minttua
- ½-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
- tuoretta korianteria ja minttua
- ranskankermaa
- salsakastiketta
Valmistusohje
- Hienonna punasipuli ja puolita minitomaatit.
- Levitä nachot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikuutiot ja tomaatin puolikkaat. Lisää pellille myös jalapeñoviipaleet ja kaprikset. Lusikoi pinnalle sinne tänne salsakastiketta ja ripottele pinnalle cheddarjuustoraaste.
- Nostele pellille viimeisenä kalanugetit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Tee sillä välin tonnikalaceviche. Valuta tonnikala, laita se kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna chilipalko ja valkosipulinkynsi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää myös avokadokuutiot, salsakastike, yrtit, limen mehu ja pöytäsuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Ota nachopelti uunista ja lusikoi päälle tonnikalacevicheä. Tarjoa tuoreiden yrttien, ranskankerman ja ekstrasalsakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"