Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso sukeltaa Amerikkaan. Kokki Teresa Välimäki jakaa ohjeen tonnikala-nachopeltiin.
- Annosmäärä: 4
Nachopelti
- 1 kpl punasipuli
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 1 pss maissilastuja
- 0,5 prk jalopeñoviipaleita
- 1 prk kuivattuja kapriksia
- 1 dl salsakastiketta
- 1 pss/ 150 g cheddarjuustoraastetta
- 1 pkt/ 245 g kalanugetteja
Tonnikalaceviche
- 2 prk/ 52 g tonnikalaa vedessä
- 1 kpl vihreä chilipalko
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- 1 kpl avokado kuutioina
- 1 dl salsakastiketta
- 3 rkl hienonnettua korianteria
- 3 rkl hienonnettua minttua
- ½-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
- tuoretta korianteria ja minttua
- ranskankermaa
- salsakastiketta
Valmistusohje
- Hienonna punasipuli ja puolita minitomaatit.
- Levitä nachot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikuutiot ja tomaatin puolikkaat. Lisää pellille myös jalapeñoviipaleet ja kaprikset. Lusikoi pinnalle sinne tänne salsakastiketta ja ripottele pinnalle cheddarjuustoraaste.
- Nostele pellille viimeisenä kalanugetit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Tee sillä välin tonnikalaceviche. Valuta tonnikala, laita se kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna chilipalko ja valkosipulinkynsi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää myös avokadokuutiot, salsakastike, yrtit, limen mehu ja pöytäsuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Ota nachopelti uunista ja lusikoi päälle tonnikalacevicheä. Tarjoa tuoreiden yrttien, ranskankerman ja ekstrasalsakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki