- Hienonna punasipuli ja puolita minitomaatit.
- Levitä nachot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikuutiot ja tomaatin puolikkaat. Lisää pellille myös jalapeñoviipaleet ja kaprikset. Lusikoi pinnalle sinne tänne salsakastiketta ja ripottele pinnalle cheddarjuustoraaste.
- Nostele pellille viimeisenä kalanugetit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Tee sillä välin tonnikalaceviche. Valuta tonnikala, laita se kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna chilipalko ja valkosipulinkynsi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää myös avokadokuutiot, salsakastike, yrtit, limen mehu ja pöytäsuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Ota nachopelti uunista ja lusikoi päälle tonnikalacevicheä. Tarjoa tuoreiden yrttien, ranskankerman ja ekstrasalsakastikkeen kera.

Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

Julkaistu 28.09.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso sukeltaa Amerikkaan. Kokki Teresa Välimäki jakaa ohjeen tonnikala-nachopeltiin.
- Annosmäärä: 4
Nachopelti
- 1 kpl punasipuli
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 1 pss maissilastuja
- 0,5 prk jalopeñoviipaleita
- 1 prk kuivattuja kapriksia
- 1 dl salsakastiketta
- 1 pss/ 150 g cheddarjuustoraastetta
- 1 pkt/ 245 g kalanugetteja
Tonnikalaceviche
- 2 prk/ 52 g tonnikalaa vedessä
- 1 kpl vihreä chilipalko
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- 1 kpl avokado kuutioina
- 1 dl salsakastiketta
- 3 rkl hienonnettua korianteria
- 3 rkl hienonnettua minttua
- ½-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
- tuoretta korianteria ja minttua
- ranskankermaa
- salsakastiketta
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and TurfKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Lasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla