Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

kotikeittiömestarit_s01_amerikka_018_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso sukeltaa Amerikkaan. Kokki Teresa Välimäki jakaa ohjeen tonnikala-nachopeltiin.

  • Annosmäärä: 4

Nachopelti

  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • 1 pss maissilastuja
  • 0,5 prk jalopeñoviipaleita
  • 1 prk kuivattuja kapriksia
  • 1 dl salsakastiketta
  • 1 pss/ 150 g cheddarjuustoraastetta
  • 1 pkt/ 245 g kalanugetteja

Tonnikalaceviche

  • 2 prk/ 52 g tonnikalaa vedessä
  • 1 kpl vihreä chilipalko
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1 kpl avokado kuutioina
  • 1 dl salsakastiketta
  • 3 rkl hienonnettua korianteria
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • ½-1 kpl limen mehu
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • tuoretta korianteria ja minttua
  • ranskankermaa
  • salsakastiketta

Valmistusohje

  1. Hienonna punasipuli ja puolita minitomaatit.
  2. Levitä nachot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikuutiot ja tomaatin puolikkaat. Lisää pellille myös jalapeñoviipaleet ja kaprikset. Lusikoi pinnalle sinne tänne salsakastiketta ja ripottele pinnalle cheddarjuustoraaste.
  3. Nostele pellille viimeisenä kalanugetit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 
  4. Tee sillä välin tonnikalaceviche. Valuta tonnikala, laita se kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna chilipalko ja valkosipulinkynsi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää myös avokadokuutiot, salsakastike, yrtit, limen mehu ja pöytäsuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  5. Ota nachopelti uunista ja lusikoi päälle tonnikalacevicheä. Tarjoa tuoreiden yrttien, ranskankerman ja ekstrasalsakastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala