Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso hurmaa amerikkalaiseen tyyliin, kun kokki Risto Mikkola valmistaa dippiburgereita.
- Annosmäärä: 4
Ruusukaalislaw
- 1 pss/ 550 g ruusukaalipakastetta
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl punasipuli ohuina siivuina
- 1 dl lipstikkaa suikaleina
- 1 tl suolaa
- Sitruunapikkelöityä fenkolia
- 4 dl fenkolia ohuina viipaleina
- 1 dl sitruunamehua
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Tilli-maustekurkkumajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 ruukku tilliä
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 0,5 kpl sitruunan mehu
Open Face Fish Brgr
- 4 kpl/ 240 g kalafileitä
- 4 kpl hampurilaissämpylöitä
- 2 ruukkua tammenlehväsalaattia
- 2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
- 2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia
Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin
- 1prk / 230g tacosalsakastike
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 1 kpl limen mehu
- 2 tl suolaa
Naudan burgerhampurilaiset
- 4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
- 1 pss tacomausteseos
- 4 kpl hampurilaissämpylöitä
- 8 siivua pekonia
- 2 kpl sipulia hakkeena
- 4 dl jääsalaattia suikaloituna
Tarjoiluun
- 3 dl juustokastiketta
- 3 dl tacoketsuppia
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
- Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
- Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
- Valmista tacoketsuppi sekoittamalla tacoketsupin ainekset kulhossa ja sekoittamalla ainekset huolellisesti kiiltäväksi ketsupiksi sauvasekoittimella. Jätä maustumaan tarjoiluastiaan.
- Paista naudan burgerpihvit medium plus kypsyyteen. Mausta burgerpihvit pöytäsuolalla ja tacomausteseoksella
- Ruskista pekonit kullanrapeaksi.
- Paahda hampurilaissämpylät.
- Kokoa hampurilaissämpylöihin burgerpihvit, pekoni, sipulihake ja suikaloitu jääsalaatti.
- Leikkaa kootut burgerhampurilaiset puoliksi.
- Tarjoile burgerhampurilaiset juustodipin ja valmistamasi tacoketsupin kanssa.
- Valmista vielä avonaiset kalahampurilaiset. Paista paistinpannulla kalapihvit kypsiksi. Revi paistetut kalapihvit palasiksi ja mausta pöytäsuolalla.
- Kokoa kalaisat avohampurilaiset: avoimelle hampurilaissämpylälle kokoa revittyä kalapihviä, tammenlehväsalaattia, tilli-maustekurkkumajoneesia ja pikkelöityä fenkolia. Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"