- Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
- Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
- Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
- Valmista tacoketsuppi sekoittamalla tacoketsupin ainekset kulhossa ja sekoittamalla ainekset huolellisesti kiiltäväksi ketsupiksi sauvasekoittimella. Jätä maustumaan tarjoiluastiaan.
- Paista naudan burgerpihvit medium plus kypsyyteen. Mausta burgerpihvit pöytäsuolalla ja tacomausteseoksella
- Ruskista pekonit kullanrapeaksi.
- Paahda hampurilaissämpylät.
- Kokoa hampurilaissämpylöihin burgerpihvit, pekoni, sipulihake ja suikaloitu jääsalaatti.
- Leikkaa kootut burgerhampurilaiset puoliksi.
- Tarjoile burgerhampurilaiset juustodipin ja valmistamasi tacoketsupin kanssa.
- Valmista vielä avonaiset kalahampurilaiset. Paista paistinpannulla kalapihvit kypsiksi. Revi paistetut kalapihvit palasiksi ja mausta pöytäsuolalla.
- Kokoa kalaisat avohampurilaiset: avoimelle hampurilaissämpylälle kokoa revittyä kalapihviä, tammenlehväsalaattia, tilli-maustekurkkumajoneesia ja pikkelöityä fenkolia. Nauti!
Makuja
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso hurmaa amerikkalaiseen tyyliin, kun kokki Risto Mikkola valmistaa dippiburgereita.
- Annosmäärä: 4
Ruusukaalislaw
- 1 pss/ 550 g ruusukaalipakastetta
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl punasipuli ohuina siivuina
- 1 dl lipstikkaa suikaleina
- 1 tl suolaa
- Sitruunapikkelöityä fenkolia
- 4 dl fenkolia ohuina viipaleina
- 1 dl sitruunamehua
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Tilli-maustekurkkumajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 ruukku tilliä
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 0,5 kpl sitruunan mehu
Open Face Fish Brgr
- 4 kpl/ 240 g kalafileitä
- 4 kpl hampurilaissämpylöitä
- 2 ruukkua tammenlehväsalaattia
- 2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
- 2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia
Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin
- 1prk / 230g tacosalsakastike
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 1 kpl limen mehu
- 2 tl suolaa
Naudan burgerhampurilaiset
- 4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
- 1 pss tacomausteseos
- 4 kpl hampurilaissämpylöitä
- 8 siivua pekonia
- 2 kpl sipulia hakkeena
- 4 dl jääsalaattia suikaloituna
Tarjoiluun
- 3 dl juustokastiketta
- 3 dl tacoketsuppia
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaLinnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalastaHellapoliisin pekonijauhelihahampurilaisetGrillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi