Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

kotikeittiömestarit_s01_amerikka_028_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso hurmaa amerikkalaiseen tyyliin, kun kokki Risto Mikkola valmistaa dippiburgereita.

  • Annosmäärä: 4

Ruusukaalislaw

  • 1 pss/ 550 g ruusukaalipakastetta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kpl punasipuli ohuina siivuina
  • 1 dl lipstikkaa suikaleina
  • 1 tl suolaa
  • Sitruunapikkelöityä fenkolia
  • 4 dl fenkolia ohuina viipaleina
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tilli-maustekurkkumajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Open Face Fish Brgr

  • 4 kpl/ 240 g kalafileitä
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 2 ruukkua tammenlehväsalaattia
  • 2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
  • 2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia

Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin

  • 1prk / 230g tacosalsakastike
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl limen mehu
  • 2 tl suolaa

Naudan burgerhampurilaiset

  • 4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
  • 1 pss tacomausteseos
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 8 siivua pekonia
  • 2 kpl sipulia hakkeena
  • 4 dl jääsalaattia suikaloituna

Tarjoiluun

  • 3 dl juustokastiketta
  • 3 dl tacoketsuppia

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  2. Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  4. Valmista tacoketsuppi sekoittamalla tacoketsupin ainekset kulhossa ja sekoittamalla ainekset huolellisesti kiiltäväksi ketsupiksi sauvasekoittimella. Jätä maustumaan tarjoiluastiaan.
  5. Paista naudan burgerpihvit medium plus kypsyyteen. Mausta burgerpihvit pöytäsuolalla ja tacomausteseoksella
  6. Ruskista pekonit kullanrapeaksi.
  7. Paahda hampurilaissämpylät. 
  8. Kokoa hampurilaissämpylöihin burgerpihvit, pekoni, sipulihake ja suikaloitu jääsalaatti.
  9. Leikkaa kootut burgerhampurilaiset puoliksi.
  10. Tarjoile burgerhampurilaiset juustodipin ja valmistamasi tacoketsupin kanssa.
  11. Valmista vielä avonaiset kalahampurilaiset. Paista paistinpannulla kalapihvit kypsiksi. Revi paistetut kalapihvit palasiksi ja mausta pöytäsuolalla.
  12. Kokoa kalaisat avohampurilaiset: avoimelle hampurilaissämpylälle kokoa revittyä kalapihviä, tammenlehväsalaattia, tilli-maustekurkkumajoneesia ja pikkelöityä fenkolia. Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.