- Valmista ensin avokado-ranskankerma. Halkaise avokadot ja poista kivet. Muussaa hedelmäliha kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Jätä maustumaan.
- Tee sitten tonnikalamajoneesi. Valuta tonnikala ja riko rakenne kulhossa haarukalla. Lisää muut aineet ja jätä maustumaan.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Revi nyhtöpossu paistinpannulle ja paista niin, että liha saa väriä ja makua. Mausta tacomausteseoksella (½ pss).
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää loput tacomausteseoksesta. Paista kala pannulla rapeaksi.
- Kuumenna tortillat mikrossa tai pannulla.
- Kokoa tortillalle avokado-ranskankermaa, tonnikalamajoneesia ja päälle nyhtöpossua tai kalaa. Viimeistele tuoreella korianterilla tai mintulla, limemehulla ja ranskankermalla.
![Makuja-sivujen kansikuva](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fapi.mtvuutiset.fi%2Fgraphql%2Fcaas%2Fv1%2Fmedia%2F9031112%2Fdata%2Fb2d83748c5617c43771e0bfb90a53e06%2Fmakuja-theme-heading-picture.jpg&w=1600&q=75)
Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf
![kotikeittiömestarit_s01_eps1_meksiko_022_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen](https://api.mtvuutiset.fi/graphql/caas/v1/media/8989434/data/c87d0d85a8f7b07e4140b7ef3ad64928/landscape16_9/1600/kotikeittiomestarit-s01-eps1-meksiko-022-annoskuvat-teresa-valimaki-kuvaaja-saku-tiainen.jpg)
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.08.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Teresa Välimäki valmistaa pehmeitä tortilloja Surf and Turf. Nyhtöpossun ja kalan ystävät kuulolla!
- Annosmäärä: 4
Tortillat nyhtöpossu- ja rapeat kalafileet -täytteillä
- 2 pkt maissitortilloja
- 1 pkt/ 500 g nyhtöpossua
- 1 pkt/ 360 g rapeita kalafileitä (pakaste) revittynä
- 1 pss tacomausteseosta
- voita ja/tai öljyä paistamiseen
Avokado-ranskankerma
- 2 kypsää avokadoa
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 0,5 limen mehu
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 tl hunajaa
- 3 rkl hienonnettua korianteria tai minttua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Tonnikalamajoneesi
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 1 dl majoneesia
- 0,5 limen mehu
- ripaus chililastuja
- 2-3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- Tuoretta korianteria tai minttua limelohkoja
- Ranskankermaa
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopeltiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaMansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeellaKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!