Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

kotikeittiömestarit_s01_eps1_meksiko_022_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Teresa Välimäki valmistaa pehmeitä tortilloja Surf and Turf. Nyhtöpossun ja kalan ystävät kuulolla!

  • Annosmäärä: 4

Tortillat nyhtöpossu- ja rapeat kalafileet -täytteillä

  • 2 pkt maissitortilloja
  • 1 pkt/ 500 g nyhtöpossua
  • 1 pkt/ 360 g rapeita kalafileitä (pakaste) revittynä
  • 1 pss tacomausteseosta
  • voita ja/tai öljyä paistamiseen

Avokado-ranskankerma

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 0,5 limen mehu
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 tl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua korianteria tai minttua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tonnikalamajoneesi

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 limen mehu
  • ripaus chililastuja
  • 2-3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • Tuoretta korianteria tai minttua limelohkoja
  • Ranskankermaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin avokado-ranskankerma. Halkaise avokadot ja poista kivet. Muussaa hedelmäliha kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Jätä maustumaan. 
  2. Tee sitten tonnikalamajoneesi. Valuta tonnikala ja riko rakenne kulhossa haarukalla. Lisää muut aineet ja jätä maustumaan.
  3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Revi nyhtöpossu paistinpannulle ja paista niin, että liha saa väriä ja makua. Mausta tacomausteseoksella (½ pss).
  4. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää loput tacomausteseoksesta. Paista kala pannulla rapeaksi.
  5. Kuumenna tortillat mikrossa tai pannulla.
  6. Kokoa tortillalle avokado-ranskankermaa, tonnikalamajoneesia ja päälle nyhtöpossua tai kalaa. Viimeistele tuoreella korianterilla tai mintulla, limemehulla ja ranskankermalla.

Parhaat ruokaohjelmat