Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Teresa Välimäki valmistaa pehmeitä tortilloja Surf and Turf. Nyhtöpossun ja kalan ystävät kuulolla!
- Annosmäärä: 4
Tortillat nyhtöpossu- ja rapeat kalafileet -täytteillä
- 2 pkt maissitortilloja
- 1 pkt/ 500 g nyhtöpossua
- 1 pkt/ 360 g rapeita kalafileitä (pakaste) revittynä
- 1 pss tacomausteseosta
- voita ja/tai öljyä paistamiseen
Avokado-ranskankerma
- 2 kypsää avokadoa
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 0,5 limen mehu
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 tl hunajaa
- 3 rkl hienonnettua korianteria tai minttua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Tonnikalamajoneesi
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 1 dl majoneesia
- 0,5 limen mehu
- ripaus chililastuja
- 2-3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- Tuoretta korianteria tai minttua limelohkoja
- Ranskankermaa
Valmistusohje
- Valmista ensin avokado-ranskankerma. Halkaise avokadot ja poista kivet. Muussaa hedelmäliha kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Jätä maustumaan.
- Tee sitten tonnikalamajoneesi. Valuta tonnikala ja riko rakenne kulhossa haarukalla. Lisää muut aineet ja jätä maustumaan.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Revi nyhtöpossu paistinpannulle ja paista niin, että liha saa väriä ja makua. Mausta tacomausteseoksella (½ pss).
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää loput tacomausteseoksesta. Paista kala pannulla rapeaksi.
- Kuumenna tortillat mikrossa tai pannulla.
- Kokoa tortillalle avokado-ranskankermaa, tonnikalamajoneesia ja päälle nyhtöpossua tai kalaa. Viimeistele tuoreella korianterilla tai mintulla, limemehulla ja ranskankermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa