Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpoin jäätelö
Kotikeittiömestarit-sarjan kuudes jakso kuljettaa Aasiaan. Kokki Teresa Välimäki valmistaa herkullisen jälkiruoan: grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpointa jäätelöä.
- Annosmäärä: 4
Grillattu ananas
- 1kpl kokonainen ananas
- tilkka oliiviöljyä
- 3 rkl voita sulatettuna
- 2 rkl siirappia tai hunajaa
Kookoskinuski
- 2 dl kookoskermaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jäätelö
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 2 dl ranskankermaa
- 0,5 tl kardemummaa
Koristeluun
- tuoretta minttua
- paahdettuja kookoslastuja
Lisäksi
- kahvia
Valmistusohje
Valmista ensin jäätelö. Vaahdota kerma ja ranskankerma. Kääntele joukkoon kondensoitumaito ja kardemumma. Kaada seos vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli.
Tee kinuski. Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia, niin että seos muuttuu paksuhkoksi kinuskiksi. Jäähdytä.
Kuori ananas ja leikkaa se n. 1,5 cm paksuiksi paloiksi. Sipaise ananaksen pinnat oliiviöljyllä ja grillaa niitä molemmin puolin 1-3 minuuttia.
Sulata sillä aikaa voi ja sekoita joukkoon siirappi.
Valele ananasviipaleet seoksella ja grillaa vielä hetki. Nostele ananasviipaleet lautasille, valuta pinnalle mahdollisesti ylijäänyt voi-siirappiseos.
Lisää annoksiin pallo valmistamaasi jäätelöä ja viimeistele kookoskinuskilla. Koristele tuoreella mintulla tai paahdetuilla kookoslastuilla. Tarjoa hyvän kahvin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti