Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpoin jäätelö

kotikeittiömestarit_s01_eps6_aasia_015_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 21.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-sarjan kuudes jakso kuljettaa Aasiaan. Kokki Teresa Välimäki valmistaa herkullisen jälkiruoan: grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpointa jäätelöä.

  • Annosmäärä: 4

Grillattu ananas

  • 1kpl kokonainen ananas
  • tilkka oliiviöljyä
  • 3 rkl voita sulatettuna
  • 2 rkl siirappia tai hunajaa

Kookoskinuski

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Jäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0,5 tl kardemummaa

Koristeluun

  • tuoretta minttua
  • paahdettuja kookoslastuja

Lisäksi

  • kahvia

Valmistusohje

Valmista ensin jäätelö. Vaahdota kerma ja ranskankerma. Kääntele joukkoon kondensoitumaito ja kardemumma. Kaada seos vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Tee kinuski. Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia, niin että seos muuttuu paksuhkoksi kinuskiksi. Jäähdytä.

Kuori ananas ja leikkaa se n. 1,5 cm paksuiksi paloiksi. Sipaise ananaksen pinnat oliiviöljyllä ja grillaa niitä molemmin puolin 1-3 minuuttia.

Sulata sillä aikaa voi ja sekoita joukkoon siirappi.

Valele ananasviipaleet seoksella ja grillaa vielä hetki. Nostele ananasviipaleet lautasille, valuta pinnalle mahdollisesti ylijäänyt voi-siirappiseos. 

Lisää annoksiin pallo valmistamaasi jäätelöä ja viimeistele kookoskinuskilla. Koristele tuoreella mintulla tai paahdetuilla kookoslastuilla. Tarjoa hyvän kahvin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö