- Keitä rigatonipasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi pekoni ja hienonna punasipuli. Puolita oliivit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Ruskista pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.
- Laita kulhoon pekoni, punasipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää mausteet öljyyn heräämään. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta ja anna sen ottaa hieman väriä.
- Lisää ainekset kulhosta, kuumenna ja kääntele lopuksi joukkoon babypinaatti.
- Mausta pöytäsuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Paista seitifiléet rapeiksi ja tarjoa pastasalaatin ja jugurttikastikkeen kanssa.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelma vie viimeisessä jaksossa Saksaan. Siitä inspiroituneena kokki Teresa Välimäki valmistaa lämmintä pasta-pekonisalaattia ja loihtii rinnalle paistettua kalaa.
- Annosmäärä: 4
Pasta-pekonisalaatti
- 300 g rigatonipastaa
- 1 pkt/ 200 g pekonia
- 1 kpl punasipuli
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl curryjauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl hunajaa
- 1 pss babypinaattia
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Sitruunainen omena-jugurttikastike
- 1 kpl pieni omena raastettuna
- 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
- 0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- 1 pkt/ 352 g seitifiléetä
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and TurfItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaLammaspullia, polentaa ja gremolataa