Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

kotikeittiömestarit_s01_eps8_saksa_019_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelma vie viimeisessä jaksossa Saksaan. Siitä inspiroituneena kokki Teresa Välimäki valmistaa lämmintä pasta-pekonisalaattia ja loihtii rinnalle paistettua kalaa.

  • Annosmäärä: 4

Pasta-pekonisalaatti

  • 300 g rigatonipastaa
  • 1 pkt/ 200 g pekonia
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 pss babypinaattia
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Sitruunainen omena-jugurttikastike

  • 1 kpl pieni omena raastettuna
  • 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • 0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 1 pkt/ 352 g seitifiléetä

Valmistusohje

  1. Keitä rigatonipasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pekoni ja hienonna punasipuli. Puolita oliivit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Ruskista pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä. 
  4. Laita kulhoon pekoni, punasipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää mausteet öljyyn heräämään. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta ja anna sen ottaa hieman väriä. 
  6. Lisää ainekset kulhosta, kuumenna ja kääntele lopuksi joukkoon babypinaatti. 
  7. Mausta pöytäsuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 
  8. Paista seitifiléet rapeiksi ja tarjoa pastasalaatin ja jugurttikastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti