Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelma vie viimeisessä jaksossa Saksaan. Siitä inspiroituneena kokki Teresa Välimäki valmistaa lämmintä pasta-pekonisalaattia ja loihtii rinnalle paistettua kalaa.
- Annosmäärä: 4
Pasta-pekonisalaatti
- 300 g rigatonipastaa
- 1 pkt/ 200 g pekonia
- 1 kpl punasipuli
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl curryjauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl hunajaa
- 1 pss babypinaattia
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Sitruunainen omena-jugurttikastike
- 1 kpl pieni omena raastettuna
- 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
- 0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- 1 pkt/ 352 g seitifiléetä
Valmistusohje
- Keitä rigatonipasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi pekoni ja hienonna punasipuli. Puolita oliivit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Ruskista pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.
- Laita kulhoon pekoni, punasipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää mausteet öljyyn heräämään. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta ja anna sen ottaa hieman väriä.
- Lisää ainekset kulhosta, kuumenna ja kääntele lopuksi joukkoon babypinaatti.
- Mausta pöytäsuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Paista seitifiléet rapeiksi ja tarjoa pastasalaatin ja jugurttikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa