Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa
Julkaistu
Kotikeittiömestareiden kolmas jakso suuntaa Espanjaan. Kokki Teresa Välimäki loihtii peruna-ruusukaalimunakasta rapean kalan kera.
- Annosmäärä: 4
Peruna-ruusukaalimunakas
- 600 g keitettyjä perunoita
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pss/ 550 g pakasteruusukaalia
- 6 kpl kananmunaa
- 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 100 g fetajuustoa
- kourallinen rucolaa
Kala
- 1 pkt/ 240 g kalafileet
- 0,5 kpl sitruunan mehu
Kastike
- 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 tl kuivattua ruohosipulia
- 1 tl sinappia
- 1 rkl ketsuppia
- 0,5 sitruunan mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
- Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
- Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
- Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti