- Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
- Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
- Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 31.08.2024 12:00
Kotikeittiömestareiden kolmas jakso suuntaa Espanjaan. Kokki Teresa Välimäki loihtii peruna-ruusukaalimunakasta rapean kalan kera.
- Annosmäärä: 4
Peruna-ruusukaalimunakas
- 600 g keitettyjä perunoita
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pss/ 550 g pakasteruusukaalia
- 6 kpl kananmunaa
- 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 100 g fetajuustoa
- kourallinen rucolaa
Kala
- 1 pkt/ 240 g kalafileet
- 0,5 kpl sitruunan mehu
Kastike
- 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 tl kuivattua ruohosipulia
- 1 tl sinappia
- 1 rkl ketsuppia
- 0,5 sitruunan mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanMasterChef VIP: Kanan sisäfilettä punaisessa currykastikkeessa, linssimuhennosta ja kermaviilikastiketta – Max Seeckin reseptiHärkismoussakaShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaKylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut