Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

kotikeittiömestarit_s01_eps3_espanja_017_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 31.08.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestareiden kolmas jakso suuntaa Espanjaan. Kokki Teresa Välimäki loihtii peruna-ruusukaalimunakasta rapean kalan kera.

  • Annosmäärä: 4

Peruna-ruusukaalimunakas

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pss/ 550 g pakasteruusukaalia
  • 6 kpl kananmunaa
  • 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
  • 100 g fetajuustoa
  • kourallinen rucolaa

Kala

  • 1 pkt/ 240 g kalafileet
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Kastike

  • 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 tl kuivattua ruohosipulia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

  1. Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada seos uunivuokaan.
  4. Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
  5. Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 
  6. Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
  7. Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
  8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas