Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa
Julkaistu
Kotikeittiömestareiden kolmas jakso suuntaa Espanjaan. Kokki Teresa Välimäki loihtii peruna-ruusukaalimunakasta rapean kalan kera.
- Annosmäärä: 4
Peruna-ruusukaalimunakas
- 600 g keitettyjä perunoita
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pss/ 550 g pakasteruusukaalia
- 6 kpl kananmunaa
- 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
- 100 g fetajuustoa
- kourallinen rucolaa
Kala
- 1 pkt/ 240 g kalafileet
- 0,5 kpl sitruunan mehu
Kastike
- 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 tl kuivattua ruohosipulia
- 1 tl sinappia
- 1 rkl ketsuppia
- 0,5 sitruunan mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
- Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
- Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
- Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"