Sillin valmistus pitää aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen pitää maustua 24 tuntia. Kata pöytään sillin seuraksi näkkileipää, voita, huurteista olutta ja pieni snapsitilkka.

Neljälle

  • 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä

Maustamiseen

  • 30 kokonaista maustepippuria
  • 30 kokonaista mustapippuria
  • 12 mausteneilikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 punasipulia

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kasarissa etikka, vesi ja sokeri, kiehauta liemi ja jäähtyä. Murskaa pippurit ja neilikat morttelissa, lisää sinapinsiemenet ja murennetut laakerinlehdet.

2. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Lado purkkiin tai ruukkuun kerroksittain silliä, maustesekoitusta ja sipulia. Ylin kerros pitää olla sipulia.

3. Kaada liemi päälle ja sulje kansi tai peitä tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 24 tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli