Cattelin herkkusienisalaatti

Yksinkertainen alkuruoka, monien suosikki jo vanhoilta hyviltä ajoilta Tukholman Vanhankaupungin Cattelinilla. Ravintola Cattelin tuli tunnetuksi koko Ruotsissa ja Suomessakin Cattelinin Keittokirjan ansiosta. Kirjan kirjoitti Ove Pihl ja se julkaistiin 1978.

Neljälle

  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 4 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään viinietikka ja sinappi ja lisää öljy hiljalleen. Suolaa ja pippuroi. Tämä on melko suuri annos, joka kyllä säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.

2. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne ohuelti. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi.

3. Sekoita herkkusieniin vähän kastiketta. On tärkeää, että salaatti sekoitetaan juuri ennen tarjoilua, muuten siitä tulee pehmeää ja harmaata. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!