Kotiviiliä ja kesämarjoja

Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen. Vinkki: kun valmistat viilin muovimukeissa, ne on helppo ottaa mukaan kesäretkelle.

4 hengelle

  • 5 dl (vanhanajan) maitoa
  • (halutessasi 1/2 dl kermaa)
  • 1 dl viiliä (ensin kaupan purkista, sitten säästä edellisestä valmistuserästä)
  • 4 pikkukulhoa tai muovimukia
  • mansikoita tai muita tuoreita marjoja
  • sokeria
  • inkivääriä tai kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja kerma ja kuumenna n. 90 asteeseen, mutta älä keitä. Jos maidon keittää, seos juoksettuu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi, lisää viili sekoittaen ja jaa seos astioihin.

2. Anna seistä aluksi huoneenlämmössä, lopuksi viileässä, mieluiten jääkaapissa, pyheliinan tai voipaperin alla 12-24 tuntia, kunnes viili on hyytynyt kiinteäksi.

3. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa, mutta maistuu pelkästään sokeriripauksen sekä inkiväärin tai kanelin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.