Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialaista jäätelöä ja pistaasipähkinää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Intialaisen jäätelön, kulfin, alkuperäisreseptissä käytetään maitotiivistettä. Tässä reseptissä keitämme sen sijaan kokoon tavallista maitoa. Kulfi sopii tarjottavaksi joko sellaisenaan tai mangon tai appelsiinin kera.

4 annosta

  • 6 dl täysmaitoa
  • 4½ dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai 4 tippaa vaniljaesanssia
  • 50 g kuorittuja ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • 50 g kuorittuja ja rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Keitä maito kokoon - suunnilleen puoleen alkuperäisestä määrästä - koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja hauduta sekoittaen, kunnes seos sakenee.

2. Sekoita joukkoon mantelit ja pistaasipähkinät ja kaada seos vuokaan tai neljään annosvuokaan ja anna jäähtyä. Pane pakastimeen ja anna jäätelön jäätyä vähintään vuorokauden ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö