Intialaista jäätelöä ja pistaasipähkinää
Intialaisen jäätelön, kulfin, alkuperäisreseptissä käytetään maitotiivistettä. Tässä reseptissä keitämme sen sijaan kokoon tavallista maitoa. Kulfi sopii tarjottavaksi joko sellaisenaan tai mangon tai appelsiinin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 dl täysmaitoa
- 4½ dl vispikermaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai 4 tippaa vaniljaesanssia
- 50 g kuorittuja ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä
- 50 g kuorittuja ja rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Keitä maito kokoon - suunnilleen puoleen alkuperäisestä määrästä - koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja hauduta sekoittaen, kunnes seos sakenee.
2. Sekoita joukkoon mantelit ja pistaasipähkinät ja kaada seos vuokaan tai neljään annosvuokaan ja anna jäähtyä. Pane pakastimeen ja anna jäätelön jäätyä vähintään vuorokauden ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa