Karviasmarjakompotti
Karviaisista keitetty hilloke eli kompotti on karvaanmakea jälkiruoka, jonka kirpakkaa makua kylmä kermamaito pehmentää. Tämä on ruotsalainen kesäklassikko, mutta maistuu varmasti meillekin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l karviaismarjoja (saavat olla hieman raakojakin)
- 3 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 1/2 dl sokeria
Tarjoiluun
- 2 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Nypi karviaisten kannat ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ruostumattomassa kattilassa, lisää marjat ja kanelitanko sekä suurin osa sokerista. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä, mutta kokonaisia, eivät soseutuneita. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko.
2. Voit tarjoilla jälkiruokana kiisselin tapaan kermamaidon kera. Sekoita maito ja kerma keskenään ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Kompotti on ihanaa myös aamiaisella paahtoleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka