Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karviasmarjakompotti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Karviaisista keitetty hilloke eli kompotti on karvaanmakea jälkiruoka, jonka kirpakkaa makua kylmä kermamaito pehmentää. Tämä on ruotsalainen kesäklassikko, mutta maistuu varmasti meillekin.

4 hengelle

  • 1 l karviaismarjoja (saavat olla hieman raakojakin)
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 1/2 dl sokeria

Tarjoiluun

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Nypi karviaisten kannat ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ruostumattomassa kattilassa, lisää marjat ja kanelitanko sekä suurin osa sokerista. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä, mutta kokonaisia, eivät soseutuneita. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko.

2. Voit tarjoilla jälkiruokana kiisselin tapaan kermamaidon kera. Sekoita maito ja kerma keskenään ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Kompotti on ihanaa myös aamiaisella paahtoleivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot