Ylellinen viili
Julkaistu
Useimmat unelmoivat maukkaasta, vanhanajan viilistä. Sen voit valmistaa helposti itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 kpl
- 1 l kulutusmaitoa
- 1 dl viiliä
- halutessasi, 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito hieman kiehumispisteen alle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, n. 22 astetta, laittamalla kattila kylmään veteen.
2. Sekoita mukaan viili ja halutessasi kerma, saadaksesi päälle kermakerroksen. Kaada seos annoskulhoihin. Peitä liinalla ja anna seistä keittiössä kunnes viili jähmettyy, n. 1 vuorokausi.
3. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi ennen kuin syöt viilit kanelin tai inkiväärin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka