Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotona savustettu lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on ruokalaji sinulle, joka mielellään savustat oman kalasi. Tarvitset kuitenkin oman savustuspöntön tai savustamon. Tarjoile mielellään helposti valmistettava, maukas chutney lisukkeena.

10-12 palaan

  • 2-3 kg tuoretta lohta

Suola-mausteseos

  • 2 kg merisuolaa
  • 400 g raakasokeria
  • 60 g murskattuja katajanmarjoja
  • 7 jauhettua laakerinlehteä
  • 80 g rouhittuja pippureita

Valmistusohje

1. Hiero lohi suolaseoksella sisältä ja ulkoa. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

2. Laita lohi ritilälle ja savusta noin 80-asteessa, 60-90 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala