Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savustettua nieriäfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos ostat valmiiksi savustettua kalaa, voit käyttää sitä hetken savustuslaatikossa tai uunissa, niin se maistuu vastasavustetulta.

Neljälle

  • 4 palaa nieriäfileetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl sitruunapippuria

Tarvitset myös

  • savustuslaatikon
  • leppälastuja
  • katajanhavuja
  • denaturoitua spriitä

Valmistusohje

1. Valmistele savustuslaatikko leppälastuilla ja muutamalla katajanhavulla sen pohjalla.

2. Kuivaa kalapalat ja hiero niihin suolaa, chilihiutaleita ja sitruunapippuria. Laita ne ritilälle ja sulje laatikko. Sytytä denaturoitu sprii polttokupeissa. Savusta kalaa n. 20 minuuttia.

3. Tarjoile kala ohrarisoton ja voissa paistettujen omenaviipaleiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala