Savustettua nieriäfileetä
Jos ostat valmiiksi savustettua kalaa, voit käyttää sitä hetken savustuslaatikossa tai uunissa, niin se maistuu vastasavustetulta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 palaa nieriäfileetä
- 2 tl suolaa
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl sitruunapippuria
Tarvitset myös
- savustuslaatikon
- leppälastuja
- katajanhavuja
- denaturoitua spriitä
Valmistusohje
1. Valmistele savustuslaatikko leppälastuilla ja muutamalla katajanhavulla sen pohjalla.
2. Kuivaa kalapalat ja hiero niihin suolaa, chilihiutaleita ja sitruunapippuria. Laita ne ritilälle ja sulje laatikko. Sytytä denaturoitu sprii polttokupeissa. Savusta kalaa n. 20 minuuttia.
3. Tarjoile kala ohrarisoton ja voissa paistettujen omenaviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku