Savustettu lohi
Omat savustusvälineet ovat kullanarvoinen aarre, mutta onneksi lohta voi ostaa kaupasta myös valmiiksi savustettuna. Koristele lohi kauniisti ja aseta tarjolle joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
1 lohi
- 2-3 kg tuoretta, perattua lohta
- 2 kg merisuolaa
- 400 g ruokosokeria (ruskeaa sokeria)
- 60 g murskattuja katajanmarjoja
- 7 jauhettua laakerinlehteä
- 80 g jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 rkl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- ½ tl sinappia
- suolaa ja pippuria
- 100 g muikunmätiä
Valmistusohje
1. Savulohi: Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat, laakerinlehdet ja pippuri ja hiero seosta lohen sisä- ja ulkopuolelle. Anna maistua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane lohi ritilän päälle ja savusta noin 80 asteessa 60-90 minuuttia.
2. Säilytä lohi viileässä tarjoiluun saakka. Irrota nahka ja pane kala tarjolle isolle vadille.
3. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Pursota seos keskelle lohta ja koristele muikunmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka