Marinoitua ruijanpallasta

Ruijanpallas on upean makuinen kala, joka sopii hyvin grillattavaksi. Keitetyt perunat ja keitetyt vihreät pavut ovat maistuva lisuke.

4 annosta

  • 800 g ruijanpallasta (4 palaa) tai muuta valkolihaista kalaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl pippuria

Koristeluun

  • 1 tomaatti
  • 1 sitruuna
  • 4 kaprista

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu ja marinoi kalaa puolisen tuntia.

2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristelua varten.

3. Grillaa kalaa 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos palat ovat paksuja, voit jälkikypsyttää niitä 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoa kala lämpimiltä lautasilta. Koristele annokset sitruuna- ja tomaattiviipaleilla sekä kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!