Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitua ruijanpallasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruijanpallas on upean makuinen kala, joka sopii hyvin grillattavaksi. Keitetyt perunat ja keitetyt vihreät pavut ovat maistuva lisuke.

4 annosta

  • 800 g ruijanpallasta (4 palaa) tai muuta valkolihaista kalaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl pippuria

Koristeluun

  • 1 tomaatti
  • 1 sitruuna
  • 4 kaprista

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu ja marinoi kalaa puolisen tuntia.

2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristelua varten.

3. Grillaa kalaa 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos palat ovat paksuja, voit jälkikypsyttää niitä 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoa kala lämpimiltä lautasilta. Koristele annokset sitruuna- ja tomaattiviipaleilla sekä kapriksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala