Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Köyhät ritarit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertainen aamiainen tai lounasruoka, josta lapset yleensä pitävät. Köyhiä ritareita syödään jossain muodossa useimmissa Euroopan maissa. Todennäköisesti juuri siksi, että ne ovat nopeatekoista ja edullista ruokaa. Käytä mielellään edellispäivän leipää.

4 annosta

  • 12 viipaletta vaaleaa leipää (edellispäivän)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl jauhoja
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 5 dl kylmää maitoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
  • hilloa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Tee ensiksi lettutaikina. Vatkaa munat ja sekoita niiden joukkoon maito. Lisää jauhot vähän kerrallaan, voit käyttää sähkövatkainta. Sulata voi. Lisää voisula ja sokeri taikinaan. Jätä taikina odottamaan.

2. Leikkaa pois kovimmat leivän reunat. Pehmennä leipäviipaleita kylmässä maidossa ja kasta ne sen jälkeen lettutaikinaan.

3. Paista leivät kullankeltaisiksi voissa. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seosta paistettujen leipien pinnalle. Tarjoile ritarit hillon kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Köyhät ritarit