Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen aamiainen tai lounas, joka on sekä helppo valmistaa että todella herkullinen. Käytä mielellään vähintään päivän vanhentunutta leipää.

Neljälle

  • 12 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl jauhettua kanelia
  • ½ dl sokeria

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl voita + voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • tuoreita hedelmiä

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola sekä puolet maidosta. Vatkaa sileäksi ja paakuttomaksi taikinaksi. Riko munat, vatkaa ne mukaan ja lisää loput maidosta. Sulata voi ja lisää taikinaan.

2. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Kasta leipäviipaleet kokonaan taikinaan ja laita ne sitten pannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin.

3. Asettele paistetut ritarit lautasille ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tarjoile heti. Tuoreet hedelmät ovat maukas lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Köyhät ritarit