Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien kera
Tämä on yksinkertainen aamiainen tai lounas, joka on sekä helppo valmistaa että todella herkullinen. Käytä mielellään vähintään päivän vanhentunutta leipää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 12 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl jauhettua kanelia
- ½ dl sokeria
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl voita + voita paistamiseen
Tarjoiluun
- tuoreita hedelmiä
Valmistusohje
1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola sekä puolet maidosta. Vatkaa sileäksi ja paakuttomaksi taikinaksi. Riko munat, vatkaa ne mukaan ja lisää loput maidosta. Sulata voi ja lisää taikinaan.
2. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Kasta leipäviipaleet kokonaan taikinaan ja laita ne sitten pannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin.
3. Asettele paistetut ritarit lautasille ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tarjoile heti. Tuoreet hedelmät ovat maukas lisuke.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku