Rikkaat ritarit wokkihedelmien kera
Kukapa ei lapsena olisi syönyt köyhiä ritareita? Tässä reseptissä valmistamme niiden luksusversion: taikinassa on kermaa ja kananmunaa, ja leipänä käytämme italialaista ciabattaa. Aseta leiville pikapaistettuja tai wokattuja hedelmiä ja tarjoa koko komeus lämpimänä yhdessä jääkylmän jäätelönokareen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 ciabattaleipää (tai 4 viipaletta vaaleaa leipää)
- 2 kiiviä
- 1 omena
- 1 banaani
- 1 limetti
- 2 passionhedelmää
- 10 ananaskirsikkaa
- 1 karambola
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- nokare voita
- 2-3 rkl appelsiinimehutiivistettä
- jäätelöä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Aloita paloittelemalla kiivi, omena, banaani, ananaskirsikka ja karambola pieniksi ja kaapimalla passionhedelmän hedelmäliha. Purista limetistä mehu ja halkaise ciabatta kahtia.
2. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon kananmunat. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Upota leipä munakermaan ja paista sitten leivät rapeiksi voinokareessa. Pikapaista samanaikaisesti kaikki hedelmät erillisessä paistinpannussa tai wokissa. Kaada päälle mehutiiviste ja hieman limettimehua.
3. Sokeroi leivät ja aseta runsaasti hedelmiä päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka