Mustikkamuffinit
Nämä muffinit ovat täydellistä tarjoiltavaa kahvikutsuille. Ylellinen vehnätaikina täytetään mehukkaalla suosikkihillolla - melkoista herkkua!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
15 kpl
- 30 g hiivaa
- 100 g margariinia, sulatettua
- 1 dl maitoa
- ½ dl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kananmunaa
- reilut 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mustikkahilloa täytteeksi
- 1 kananmuna penslaukseen
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita margariini ja maito, kuumenna haaleaksi.
2. Liuota hiiva nesteeseen, työstä mukaan muut ainekset, viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.
3. Kohota 30 minuuttia.
4. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Muotoile taikinasta pullia, laita ne paperivuokiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
5. Tee jokaiseen pullaan reikä ja täytä hillolla. Kohota 20 minuuttia.
6. Penslaa munalla, paista uunissa n. 15 minuuttia. Sihtaa jäähtyneille muffineille tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka