Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rusina-kookos-vuokaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-keittiön leivontaviikko alkaa Sami Garamin rusina-kookos-vuokaleivillä. Laita resepti korvan taakse lähestyvää joulua varten.

Ainekset

  • 1 hiivapala
  • 2 tl suolaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2-4 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rusinoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl sämpyläjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kookosmaidon, veden ja öljyn seokseen. Lisää rusinat ja anna niiden liota tovi.

Vaivaa jauhot taikinaan ja nostata sitä ainakin puoli tuntia. Muotoile taikina pitkulaiseksi pötköksi ja leikkaa siitä vuokaan sopivia paloja. Nostata uudelleen leivontaliinan alla. Paista leivät vuoissaan kypsiksi 175-asteisessa uunissa, vajaan tunnin ajan.

Sovella leipiin erikokoisia ja erimuotoisia vuokia. Kokeile myös ensin höyryttää ja sitten paistaa pieniä vuokaleipiä, jolloin ne saavat kauniin, rapean pinnan.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä