Rusina-kookos-vuokaleivät
Makuja-keittiön leivontaviikko alkaa Sami Garamin rusina-kookos-vuokaleivillä. Laita resepti korvan taakse lähestyvää joulua varten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 hiivapala
- 2 tl suolaa
- 1 prk kookosmaitoa
- 2-4 dl vettä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl rusinoita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kookosmaidon, veden ja öljyn seokseen. Lisää rusinat ja anna niiden liota tovi.
Vaivaa jauhot taikinaan ja nostata sitä ainakin puoli tuntia. Muotoile taikina pitkulaiseksi pötköksi ja leikkaa siitä vuokaan sopivia paloja. Nostata uudelleen leivontaliinan alla. Paista leivät vuoissaan kypsiksi 175-asteisessa uunissa, vajaan tunnin ajan.
Sovella leipiin erikokoisia ja erimuotoisia vuokia. Kokeile myös ensin höyryttää ja sitten paistaa pieniä vuokaleipiä, jolloin ne saavat kauniin, rapean pinnan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku